22 січня парк «Хотинський» відзначив дев’яту річницю з дня створення
Ha7xMvMhZqk

Націона́льний приро́дний парк «Хоти́нський» —  природоохоронна територія  в Україні, в межах  ХотинськогоКельменецького та Сокирянського районів Чернівецької області. Його створено 22 січня 2010 року згідно з указом Президента України Віктора Ющенка для збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об’єктів у басейні річки Дністер.

До території національного природного парку «Хотинський» погоджено в установленому

Головна частина території парку, площею 3784  га, практично вся представлена ландшафтами крутосхилів каньйонної долини Дністра та його правих приток з листяними лісами та лучно-степовими асоціаціями на скельних відслоненнях і розсипах. До складу парку увійшла низка об’єктів природно-заповідного фонду (повністю або частково), зокрема ландшафтні заказники місцевого значення «Поливанів яр», «Молодівський яр», «Шебутинський яр», «Галицька стінка», «Бабинська стінка», «Гриняцька стінка»; іхтіологічні заказники «Бернівський острів», «Дарабанське плесо», «Орестівський», «Непоротівський», «Куютинський. На стрімких схилах каньйону в місцях відслонення гіпсів та вапняків досліджено понад 30 невеликих печер. В околицях с. Гринячка розташований один із найвищих (30 м) водоспадів Буковини, що бере початок з потужного карстового джерела.

До території парку входить теж частина водного плеса  Дністровського водосховища площею 5662 га в межах адміністративної межі Чернівецької області.

Тут збереглися щонайменше 42 види рослин, занесених до Червоної книги України та міжнародних природоохоронних списків, встановлено перебування 84 видів тварин занесених до Червоної книги України. Мальовничість краєвидів Дністровського каньйону вдало доповнюють сотні археологічних та історико-архітектурних пам’яток, що розширює пропозицію для екотуристів.