24 грудня відбулось друге пленарне засідання 1-ї сесії Чернівецької обласної ради

24 грудня відбулось друге пленарне засідання 1-ї сесії Чернівецької обласної ради.

 

57 депутатів ухвалили проєкт обласного бюджету на 2021 рік зі змінами та доповненнями.

 

Доповідала щодо змін до проєкту, директорка департаменту фінансів Чернівецької ОДА Анжела Дякова. У доповіді було зазначено, що дохідна частина обласного бюджету на 2021 рік становить близько 1,63 мільярда гривень.

 

Також, без розгляду не залишилось питання, яке стосується резервного фонду. Ці кошти передбачені на боротьбу з Covid-19, і це понад 8 мільйонів гривень. Окрім цього, директорка пояснила, що на ліквідацію можливих надзвичайних ситуацій залишається близько 5 мільйонів грн.

Під керівництвом голови обласної ради Олексія Бойка на пленарному засіданні сесії депутати обрали персональний склад постійних комісій Чернівецької обласної ради VIII скликання.

Депутат фракції «Аграрної партії України» Василь Гончар очолилив постійну комісію з питань регуляторної політики, розвитку підприємництва, агропромислового розвитку та земельних відносин.

Також члени фракції увійшли до складу інших комісій:

– З питань бюджету – Лілія Бортич;

– З питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області – Михайло Гайнічеру;

– З питань будівництва, архітектури, інфраструктури, житлово-комунального господарства, транспорту- Марія Тимінська;

– З питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей – Дмитро Домбровський;

– З питань охорони навколишнього природного середовища, природокористування, паливно-енергетичного комплексу та надзвичайних ситуацій – Микола Коваль.

Також було повідомлено про утворення  депутатської фракції Аграрної партії України у кількості 6 депутатів. Голова фракції –  Бортич Лілія Іванівна, заступник голови фракції – Гончар Василь Борисович, секретар – Тимінська Марія Степанівна.