“А сотня сніжинок гарячих сльозами стікала з небес…”

20 лютого в календарі кожного українця став днем національної відваги, великої сили духу, стійкості, а найголовніше – безмежної любові до свободи, до правди, до єдності, до рідної землі. Цей день на віки залишеться Днем вшанування подвигу учасників Революції Гідності – Героїв Небесної Сотні.

Щоб вшанувати річницю памяті Героїв Небесної Сотні працівники районної дитячої бібліотеки у 7- Б класі Сокирянської гімназії (класовод Білоткач Зореслава Миколаївна) провели панораму гідності

” А сотня сніжинок гарячих сльозами стікала з небес” ( в рамках засідання читацького клубу “Старшокласник”)

Бібліотекар Наталія Макар розповіла школярам про історію та причини створення Майдану, основні подробиці протистояння активістів з урядовими військовими силами, зокрема на вулицях Грушевського та Інститутській, де під час боїв упродовж 18-20 лютого загинуло більше сотні протестувальників. Згодом їх назвали Небесною сотнею.

Також бібліотекарі організували виставку під назвою «А сотню вже зустріли небеса», під час огляду якої дітям було презентовано книги сучасних письменників про події на Майдані упродовж 2013-2014 років.

Горить свіча і пам’яті сльоза

Додолу з неї краплями стікає.

Земля ридає, плачуть небеса,

Майдан Героїв з почестю ховає.

 

                                                            Завідуюча дитячою районною бібліотекою

                                                   Тетяна Іконєна