Активісти ГО «Сокиряни-Відродження» ділились досвідом на транскордонній конференції у Чернівцях

Днями у Чернівцях відбулась транскордонна конференція “Через сталий транспорт до чистого довкілля”. Цей захід організовано громадською організацією “Буковинська агенція регіонального розвитку” для громадських активістів, представників неурядових організацій  та ЗМІ, молодіжних лідерів громад, вчених, активних у діяльності в галузі навколишнього середовища та сталого розвитку з Молдови та трьох областей України (Чернівецької, Вінницької, Одеської).

За 3 дні  учасники дізнались про результати реалізації проекту “Через сталий транспорт  – до чистого довкілля”, всі проведені в його рамках заходи та ініціативи, а також ключові досягнення та виклики, з якими  зіштовхнулися команда в процесі роботи. Експерти та практики зі сфери сталої мобільності та учасники конференції поділяться своїм досвідом планування та впровадження сталих транспортних рішень, фінансування проектів зі сталого розвитку.
Активну участь у конференції взяли і представники громадської організації «Сокиряни-Відродження». Вони отримали теоретичні знання, цікаві ідеї  та практичні навики для сталого розвитку свого населеного пункту. Крім того, активісти разом зі своїми колегами з Кельменеччини і Вижниччини поділились набутим  досвідом проведення «Європейського тижня мобільності» у своїх населених пунктах.

Основною метою заходу було обговорення результатів проекту “Через сталий транспорт – до чистого довкілля” задля поширення досвіду організаторів, спікерів та учасників, а також привернення уваги людей до проблем та перспектив сталого розвитку їхніх населених пунктів, зокрема, розвитку напрямку сталої мобільності.