Ангели у білих халатах: працівники сфери охорони здоров’я Сокирянщини відзначили професійне свято – День медичного працівника (ФОТО)

Незважаючи на соціальну напругу, яка зараз разом із пандемією «паралізує» суспільство, медики щодня з гордістю та відповідальністю виконують свій професійний обов’язок. Одягають білий халат, як символ мужності, витримки, професіоналізму та відданості,  вступають у щоденний бій із хворобами, проблемами, викликами. Вони – медичні працівники, а значить – надія та підтримка людей, приклад самопожертви.

Щороку, у третю неділю червня, в Україні відзначають День медичного працівника. У  цей час вшановують людей, які присвятили себе благородній справі , – збереження життя та здоров’я співгромадян.

Напередодні свого професійного свята медична спільнота Сокирянщини зібралася в актовій залі райлікарні, аби у свій день ще раз зазначити значущість благородної професії – медичного працівника.

З професійним святом присутніх привітав начальник Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний. Він щиро подякував за відмінну самоорганізацію, дисципліну, злагоджену та відповідальну роботу у найважчі часи загрози поширення коронавірусної інфекції.

Олег Васильович наголосив, що є чітке розуміння того, що основне завдання – розвивати Сокирянську районну лікарню. Адже  у районної влади є постійне і таке відповідальне та своєчасне  бажання допомогти  , підтримка від керівництва та колективу медустанови. Пан Чорний підтвердив, що медицина на Сокирянщині процвітатиме, бо є всі передумови для розвитку.

Відтак Олег Чорний нагородив керівника райлікарні Олександра Андрійчука та завідуючу інфекційним відділенням Інну Гуцул медалями Чернівецької обласної державної адміністрації “Вдячна Буковина”, працівницю приймального відділення Світлану Бєлу – сувенірним годинником та інших представників колективу грамотами Департаменту охорони здоров’я.

Засновником всіх комунальних медичних установ краю – лікарні, ЦПМСД, стоматології є Сокирянська районна рада. Тож найщиріші вітання із професійним святом адресував присутнім від депутатів та себе особисто голова райради Василь Козак.

Василь Васильович зізнався, що на колективи медичних працівників комунальних підприємств у нього завжди є велика надія. Адже вони в якійсь мірі є теж запорукою успішного розвитку суспільства. Тож головне, що побажав голова медикам, – це міцного здоров’я, оптимізму та наснаги, витримки,  бо тільки так вони зможуть надавати якісні послуги людям.

Голова районної ради вкотре наголосив, , що медичні заклади нашого краю вдасться зберегти тільки власними силами. І все,  чого наразі вдалося досягти , – робиться для медиків та їх пацієнтів. Тож подякував за розуміння і підтримку.

В нелегкий час пандемії доводиться працювати нашим медикам сьогодні. Тож слова подяки за нескорену силу духу лікарів, медсестер, санітарок, лаборантів лунали також з уст керівника. Адже на початку спалаху пандемії коронавірусу  всіх лякала невідомість, страх читався в очах. Але згодом, об’єднавши всі зусилля, хворобу вдається стримувати. За що Василь Васильович знову щиро подякував медикам, особливо,  – персоналу інфекційного відділення.

Участь у святкових урочистостях з нагоди Дня медичного працівника також взяла голова Сокирянської РДА Ірина Антонюк. Ірина Валеріївна побажала всім здоров’я, сімейного затишку та натхнення у праці.

Відтак відбулося нагородження винуватців свята почесними грамотами та подяками Сокирянських районної ради та РДА.

Дружньо і щиро  своїх колег привітали директори комунальних медичних установ – Олександр Андрійчук, Анастасія Заремська та Людмила Макарова.

Справжнім сюрпризом для всіх став яскравий флешмоб, який організували на свіжому повітрі для медиків вихованці та керівник танцювальної студії «INSIGHT Dance Studio» Євген Пленгей. Імпровізовану сцену також прикрасили роботи талановитих художників краю.

День медичного працівника – ця дата давно вийшла за рамки суто професійного свята, адже у світі немає  людини, яка б жодного разу не скористалася послугами лікаря. Тому саме в цей день працівники сфери охорони здоров’я особливо відчувають  велику увагу до них,  і свою необхідність та значущість, пишаються мирною і відважною професією, успіхами та досягненнями.