Авансові внески при виплаті дивідендів зараховуються у рахунок сплати податку на прибуток

Сокирянська ОДПІ ГУ ДФС у Чернівецькій області повідомляє, що Державна фіскальна служба України в листі від 12.11.2014 р. №10346/7/99-99-15-02-01-17 надала роз’яснення про механізм перенесення перевищення суми авансового внеску при виплаті дивідендів над сумою податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємства-емітента корпоративних прав.

Надання цього роз’яснення пов’язано з нормою статті ст.57 Податкового кодексу України, в якій передбачено зарахування авансових внесків при виплаті дивідендів у рахунок сплати авансових внесків з податку на прибуток.

Сума авансового внеску з податку на прибуток при виплаті дивідендів у звітному періоді зараховується у зменшення сум нарахованого податкового зобов’язання з податку на прибуток (з урахуванням зарахованого авансового внеску відповідно до ст.57 ПКУ) у декларації за підсумками звітного періоду з перенесенням суми перевищення до складу наступних податкових періодів.

При цьому сума не врахованого у зменшення нарахованої суми податкових зобов’язань з податку на прибуток залишку авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів у звітному періоді не формує надміру сплачену суму податку у звітному періоді згідно з п.п.14.1.115 п.14.1 ст.14 та п.п.153.3.4 п.153.3 ст.153 ПКУ, а акумулюється в декларації звітного періоду та переноситься на зменшення податкових зобов’язань з податку на прибуток наступних податкових періодів.

В.о.начальника  ОДПІ                                           А.М.Заришняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 47 = 57