Байкери з Польщі завітали до Хотина

У Хотинській фортеці побували 80 байкерів з Польщі – учасників XVI катинського мотопробігу пам’яті, що розпочався у Варшаві.

Як розповів кореспонденту “Хотинських вістей” лідер цього пробігу та за сумісництвом духовний наставник ксьондз Даріуш Станчик, що мотопробіг – це подорож історією, пробіг пам’яті.

– Ми шукаємо та досліджуємо все, що пов’язано із лицарством та шляхетністю польського народу. Наша команда однодумців у такий спосіб вшановує усіх пращурів, котрі заради процвітання своєї Батьківщини не пошкодували власного життя, – зазначив Даріуш Станчик. – Заплановано відвідати усі місця, які просочені польською кров’ю, як то місця великих битв в Україні, де польські лицарі разом із вашими козаками із зброєю у руках воювали проти загарбників. Також – трагічні для нашої історії місця у Білорусі та Росії, де радянська влада знищувала цвіт нашої нації.

Під час подорожі байкери планують подолати понад сім тисяч кілометрів та відвідати чимало міст та містечок, які так чи інакше пов’язані із історією їхньої країни.

Після відвідин Хотина мотоциклісти попрямували далі історичними місцями України, Білорусі та Росії. Попереду у них ще багато кілометрів доріг та море вражень і випробувань.

Повідомляє molbuk.ua.