Барви золотої осені в ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Ломачинці

Останні дні осені учні початкових класів нашої школи проводжали на святі «Барви золотої осені», яке організували школярі другого та третього класів разом із своїми класними керівниками Гонцою Наталею Іванівною та Жарюк Ніною Семенівною.

Розширити уявлення учнів про осінню пору, збагатити знання прикметами, загадками та прислів’ями про осінь; ознайомити з українськими народними традиціями та побутом; учити школярів бачити розмаїття осінньої природи, розкрити красу рідного краю за допомогою поетичного слова, музики, пісень, художньої творчості дітей;  викликати естетичні переживання, захоплення красою природи; розвивати спостережливість, творчі здібності; виховувати любов до природи, повагу до традицій  рідного краю – такі завдання зазначеного виховного заходу і які успішно були реалізовані впродовж свята.

На початку чарівного дійства події відбуваються в осінньому лісі. Зустрічаються дві жабки, учениці 2 класу, і одна розповідає другій про красу та щедрість осінньої пори. Остання цього не розуміє. Тому перша  запрошує її в початкову школу на свято осені, де буде мати змогу дізнатися багато цікавого про цю пору року.

І ось свято підхопили в початковій школі. Учні виконали пісню «Диво-осінь», згодом декламували вірші про красу осінньої  пори.  Дівчатка 2 класу кружляли у танку «Осінній листопад». І яке ж свято без головної героїні – Осені. Чарівниця розказала дітям про своє значення в житті людей, познайомила школярів із своїми синами-місяцями, загадувала загадки.

Третьокласники інсценізують на новий лад українську народну пісню «Ходить гарбуз по городу»,  виконують пісню-танець «Овочі».

Бурхливими оплесками глядачі віддячили хлопчикам-грибочкам 2 класу, які захоплююче станцювали свій номер «Осінні гриби в лісі». Видовищним був і танок з парасольками «Дощик» у виконанні третьокласників.

Знайомлячись з українськими традиціями, присутні побували на українському ярмарку, який презентували другокласники. Діти розказали, які овочі і фрукти українці продавали на осінньому ярмарку, чим корисні вони для здоров’я. І на завершення дійства – прозвучала пісня «Осінь-чарівниця».

Хочеться також щиро подякувати за надані для дітей призи нашому постійному благодійнику  –  ПП «Грінлайн» (директор  –  Романов Сергій Юрійович).

 

Гонца Наталя Іванівна,

учитель початкових класів,

голова РМО вчителів 2-х класів