Батальйон під командуванням сокирянця Миколи Головатюка ввійшов до складу 24-ї окремої механізованої бригади

Чернівецький батальйон територіальної оборони, у складі якого проходять службу шестеро жителів Сокирянщини, розформували, створивши на його базі 8-й окремий мотопіхотний батальйон. При цьому склад батальйону залишився той же.

Про це кореспонденту повідомили в обласному комісаріаті.

– До нас прийшов наказ Генштабу. Ми підготували всі документи для його виконання, – говорить заступник обласного військового комісара Валерій Мовченюк. – Раніше батальйон підпорядковувався напряму оперативному командуванню “Північ”. Зараз це восьмий окремий мотопіхотний батальйон у складі 24-ї окремої механізованої бригади. Нікого з військових батальйону не було звільнено чи кудись переведено. Місце постійної дислокації у них поки що залишилось те ж саме в Запорізькій області. Причини такого рішення Генштабу нам невідомі.

У самому батальйоні не переймаються з приводу зміни назви та підпорядкування. Там кажуть, що настрій у військових нормальний, але всі хочуть швидшого закінчення війни, щоб повернутись додому.

– Хлопцям з приводу зміни назви та підпорядкування немає чого хвилюватись, – розповідає командир батальйону Микола Головатюк. Всі вже втомлені від цієї війни. Хочуть, щоб вона по швидше закінчилась і вони змогли повернутися додому. Близько половини складу нашого батальйону вже встигли побувати у відпустках по 15-20 діб. Але є ще багато таких, хто жодного разу не був у відпустці. Цей процес відбувається поступово.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

77 + = 86