Бережіть позитивні зміни і сприяйте розвитку громади – один з підсумків візиту обласного керівництва у наш район (ВІДЕО)

«Соратники з розбудови сильної України, бо працюєте в тих органах та установах, що формують основний фундамент успішності розвитку країни», – саме так звернувся до присутніх голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук на завершення свого візиту на Сокирянщину. Перед від’їздом Сергій Дмитрович провів зустріч із депутатами районної ради, сільськими головами, директорами навчальних закладів краю та керівниками установ та організацій.

Головний меседж очільника крайової влади до присутніх – успішність громади залежить від кожного з нас. Уміла організація роботи на місцях – запорука розбудови кожного села та міста. За словами пана Осачука, на цьому наголошує і Уряд України, бо затверджений перспективний план об’єднання громад сьогодні є стартовим, фундаментальним для того, щоб продовжувати життя у новому форматі успішної держави.

Саме за можливість ефективного розвитку у новій конфігурації ОТГ Сокирянського району подякували Сергію Дмитровичу представники населених пунктів краю.

Сергій Дмитрович зауважив, що дійсно  процес створення об’єднаних територіальних громад на Чернівеччині, у тому числі,  у Сокирянському районі, був складним, підкріпленим контраверсійними домовленостями та побічним «тиском» різноманітних експертів.

На щастя, зараз чиновники найвищого рівня мають інакшу позицію,  – демократичну. Зокрема, заступник міністра регіонального розвитку, пан Негода зауважує, що методичні рекомендації – це не догма… Але ж чотири роки  людей переконували в іншому, заганяли прагнення та сподівання в рамки чужих планів.

Голова районної ради Василь Козак підкреслив, що Сокирянський район і місто Новодністровськ – сусіди, які близько 50 років живуть в атмосфері добросусідства та взаєморозуміння. Ніхто не має наміру ображати жителів міста чи якимось чином порушувати їхні права.

«Ми – найвіддаленіший від обласного центру район. Як ми тут будемо жити – залежить тільки від нас» – зазначив Василь Васильович.

Наскільки ми зможемо згуртуватись та об’єднатись – настільки високого рівня буде розвиток громади, повноцінне функціонування її основних соціальних та культурних об’єктів. Голова районної ради Василь Козак вкотре наголосив, що не варто загострювати ситуацію в районі та маніпулювати нею. В будь-якому випадку, все залежить від волі людей, адже вибір, як жити, робити саме їм.

Голова районної ради Василь Козак підкреслив, що Сокирянський район і місто Новодністровськ – нероздільні, адже близько 50 років живуть в атмосфері добросусідства та взаєморозуміння. Ніхто не має наміру ображати жителів міста чи якимось чином порушувати їхні права. «Ми – найвіддаленіший від обласного центру район. Як ми тут будемо жити – залежить тільки від нас» – зазначив Василь Васильович. Наскільки ми зможемо згуртуватись та об’єднатись – настільки високого рівня буде розвиток громади, повноцінне функціонування її основних соціальних та культурних об’єктів. Голова районної ради Василь Козак вкотре наголосив, що не варто загострювати ситуацію в районі та маніпулювати нею. В будь – якому випадку все залежить від волі людей, адже вибір – як жити, робити саме їм.

На цьому наголошує і пан Осачук. За його словами,  головне, у жовтні на місцевих виборах отримати команду вмілих господарів, управлінців, менеджерів, щоб позитивні зміни, які розпочалися,  вивести на лінію постійного росту.