Близько 12 тисяч гривень зібрала громада Сокирянщини під час благодійної акції «Ми – за мир»

Все частіше і частіше люди з різних куточків України збираються разом, аби висловити свою волю – жити в вільній мирній державі.

21 вересня, в день Різдва Пресвятої Богородиці, заступниці роду людського та всіх дітей, Сокирянщина відзначила Міжнародний День миру. Незважаючи на дощовий день, в районному будинку народної творчості та дозвілля не було де стати. Тут зібралося близько пів тисячі людей, які прийшли взяти участь у фінальній благодійній акції дитячої творчості на підтримку Збройним силам України «Ми – за Мир».

Впродовж двох тижнів діти з усіх шкіл та дитячих садочків, Сокирянського вищого професійного училища та районного центру соціальної реабілітації дітей – інвалідів наполегливо та щиро працювали над створення своїми руками творчих та кулінарних виробів, малюнків, листів. Вкладали в них частинку своєю дитячої душі, для того, щоб виручені за них кошти передати нашим славним захисникам України.

Під час проведення фінальної акції, дитячі роботи були представлені на виставці – ярмарці. Кожен бажаючий мав змогу долучитися до збору благодійних коштів, придбавши дитячий виріб. Були на святі інші розваги: майстер – клас з аква – гриму та формування фігур з повітряних кульок. Кожний малюнок на щасливому дитячому обличчі та фігурка з повітряної кульки – грошовий внесок дитини в «Скриньку добра».

Вітаючи присутніх, заступник голови райдержадміністрації Петро Бескупський зазначив: Відтак, були підбиті результати конкурсу дитячого малюнка, а переможців відзначено грамотами.

«Наближення миру потрібно починати з себе», – цими словами звернувся до всіх учасників свята його ініціатор, депутат Сокирянської районної ради Козак Василь Васильович.

На завершення свята в небо Сокирян злетіли білі голуби, як символ єдності та миру в Україні.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 + 4 =