Будьте пильні і обережні – радять рятувальники

5 грудня працівники Сокирянського районного сектору Управління ДСНС України в Чернівецькій області провели всеукраїнську громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» Головним завданням акції стало ознайомлення і навчання дітей основних правил пожежної безпеки, роз’яснення питань безпеки життєдіяльності.

Акцію рятувальники розпочали, ознайомивши дітей із діяльністю служби порятунку «101», розповіли їм також і про ті види небезпек природного та техногенного характеру, які є в сучасному світі. Фахівці  звернули особливу увагу дітей на дотримання правил безпечної поведінки в повсякденному житті: у школі,  вдома чи на прогулянці. Також із захопленням спостерігали учасники заходу за тим, як рятувальники демонстрували засоби пожежогасіння та оснащення, за допомогою якого їм доводиться ліквідовувати різні надзвичайні ситуації.

Діти з задоволенням відповідали на усі запитання, що стосуються безпечної життєдіяльності людини, роботи рятувальників та пояснювали, як вони будуть діяти, коли все ж таки сталося лихо і у кого проситимуть допомоги. Також діти з радістю приміряли бойовий одяг пожежних та робили фото в спорядженні на пам’ять.

На жаль, усе хороше має здатність швидко закінчуватись. Добігло свого кінця і це свято.  Проте кожен із дітлахів пам’ятатиме про зустріч з рятувальниками ще  довго. Питанню навчання дітей безпечній поведінці приділяється велика увага, адже здоров’я та життя – це найцінніший скарб  кожної людини.

Начальник Сокирянського РС УДСНС

України у Чернівецькій області

підполковник служби ЦЗ

 Сергій СЕЛЕЗНЬОВ