Чарівний осінній день РАДОСТІ

Доброї, гарної, щедрої, яскраво усміхненої днини, напередодні професійного свята – Дня працівників дошкільних установ, у родинних обіймах зібралися щирі друзі Новодністровського дитячого навчального закладу «Радість», аби із задоволенням вдихнути іменинний осінньо-щедротний аромат і привітати садочок і його мешканців із нев’янучо-рясним, незабутньо-квітучим, привітно-осяйним і зовсім юним, як для установи, 30-літнім ювілеєм закладу.

Так, саме тут, наче у справжній казковій оранжереї, у цьому невеличкому затишному краю чудес і дитячих мрій мудрі й люблячі серця керівників, вихователів, помічників, кухарів, обслуговуючого персоналу дарують упродовж 30 років добро і любов, творячи на незримому, але такому чистому тлі дитячих душ, неповторну палітру здійснення бажань – РАДІСТЬ!

Здається, ніби учора на фінішну пряму ступало напружене літо 1985 року, а наказом ДКК ГЕС і ГАЕС від 15 серпня цього ж року 18 серпня було відкрито дитячу установу № 28 та присвоєно назву «Радість». Про це свідчить історичний наказ № 1 щойно призначеної завідуючої Людмили Іванівни Пуделко, а наказом № 2 у зв’язку з достроковим введенням садочка в експлуатацію, виявлені свідомість і трудовий ентузіазм 41 працівнику було оголошено вдячність.

В урочистій атмосфері особливо пошанували тих, хто від першого дня і донині, немов єдиним перевеслом, цей 30-літній ювілей направду святкує, як свій, – тож ювілейні медалі було вручено тим, хто три десятки років дихає в унісон із РАДІСТЮ:  Юлії Анатоліївні Репрінцевій, Діні Михайлівні Дончак, Раїсі Федорівні Яїцькій, Валентині Петрівні Настюк, Тетяні Олександрівні Калгановій, Людмилі Василівні Павлюк, Софії Павлівні Береській, Світлані Василівні Карпінській та Оксані Євгенівні Медведєвій, а також людині доброї душі, досвідченому педагогу із більш як 40–річним стажем, володарці звання «Відмінник освіти України», ветерану праці, котра довгих і яскравих 24 роки була всевидящим оком дитячої установи, Ларисі  Вікторівні Сушковій.

Відрадно, що РАДІСНІ випускники Юлія Дмитрівна Кирилюк та Наталія Василівна Адлер повернулися працювати у рідний садочок і привели сюди уже власних дітей.

30 літ… День за днем гайнули срібні коні літ у долі великої РАДІСНОЇ родини і тих, хто торував стежечку на відстані своєї люблячої і щирої душі до оази дитячого світу – РАДОСТІ, аби її незримими струночками зігрівати усіх-усіх хлоп’яточок і дівчаток. І за цими роками – на добру згадку – десятки й сотні фотографій, що і досі світяться й зігрівають особливою аурою – барвисто усміхненою РАДІСНОЮ ніжністю. І щаслива та усміхнена Людмила Іванівна Пуделко, яку окрилювали сотні планів, родзинок та дитячий щебет…, яка так любила своє дороге гніздечко. На превеликий жаль, разом із нею із недосяжних і далеких назавжди небес поєднують свої погляди у вічному букеті людської пам’яті й інші колеги, кого вшанували хвилиною мовчання: Людмила Іванівна Аузяк, Антоніна Єфимівна Чайковська, Ніна Миколаївна Плесньова, Алла Віталіївна Гамарник, Ніна Олександрівна Мазуркевич, Валентина Романівна Тарановська, Маріа Онуфріївна Твердохліб, Марія Іллівна Заремська, Надія Іванівна Чорноброва, Леонід Макарович Василиненко…

А життя людське триває, у найпотаємніших сутінкових серпанках з’являються нові й нові зорі, щоби згодом непомітно полинути в обійми чарівних світанків, які потім даруватимуть нові й нові дні! Теплими люблячими долонями ведуть батьки своїх дітей від однієї відмітки-сходиночки великої естафети під назвою. ЖИТТЯ до іншої… 30 цікавих і радісно-тремтливих літ уже вписала у свою історію наша «РАДІСТЬ», а це – 10 950 днів, протягом яких виховала 843 дівчинки та 957 хлопчиків, коли, незважаючи на вихідні й свята, її працівники творили, писали, малювали, пекли, прали, прибирали, навчали, звітували, ліпили, і, звичайно ж, прагнули відшукати щось особливе, щось абсолютно нове для своїх любих малят.

30 років – майже півтора року із них тісно переплелися у долі й професійній майстерності керівника-наступника Л. В. Сушкової, котра прийняла естафету й продовжила плекати «РАДІСТЬ» та її вихованців, Надія Миколаївна Березніченко. «Наш садок, моя РАДІСТЬ» – так говорить і з любов’ю називає дороге гніздечко енергійна, неординарна, небайдужа до світу дитячої радості людина, яка уже майже 5 років віддає своє любляче серце дітям і колегам, Людмила Петрівна Дроздова. Тож їхні вітання були по-особливому терпетними.

А барвисто убране сердечними поздоровленнями ювілейне перевесло квітчали на святі й представники міської влади, відділу гуманітарної політки та управління юстиції, і колеги-освітяни та сусіди лікарі, і батьківський колектив установи та дорослі уже випускники, і посланці педагогічного й учнівського колективів музичної школи та Будинку творчості, і завжди уважні та щедрі енергетики Дністровських ГЕС і ГАЕС, і, звичайно ж, яскраві й талановиті зірочки новодністровських навчальних закладів. Тож направду переможний рахунок 3:0 на користь РАДІСНОЇ малечі та чудових наставників подарував незабутні миті спілкування й святкової піднесеності, адже три десятиліття в історії закладу написані мовою люблячих сердець працівників та батьків, бо пролягли вони крізь долі мудрих творців дитячих душ, усіх, хто вмів ступати на поріг із РАДІСНОЮ неповторністю й красою!

Неймовірним фінальним акордом за традицією стала однойменна пісня-гімн ДНЗ «Радість», подарована нами з М. В. Рожком іще з нагоди ще 20-літнього ювілею установи, яку виконала Іринка Понєтайкіна – зі щирими побажаннями нових літ та ювілеїв в обіймах добра і любові, щедрості та успіху, миру й процвітання рідної України на довгі, щасливі й багаті літа виблискували численні фотооб’єктиви на згадку про чарівний осінній день РАДОСТІ.

 

Інна ГОНЧАР, ведуча ювілею

 

  1. Інна ГОНЧАР коментує:

    Згадуючи, як вела свого часу ваше20-річчя, а згодом – і
    25-літній ювілей, сьогодні – моє ексклюзивне вітання усімРАДІСНИМ працівникам в особі усіх завідуючих:

    Колись в цім краю серед чистого поля
    Засяяла РАДІСТЬ, мов справжня обнова –
    І вже 30 літ вигаптовує доля:
    Пуделко, Сушкова, Березніченко, Дроздова!

    По струночці серце дароване дітям,
    Любов’ю квітує кожнісіньке словоІ
    І поруч, колеги, найкращі у світі –
    Пуделко,Сушкова, Березніченко, Дроздова!

    Педради і плани, ремонти і збори,
    Санстанція,звіт, департамент і знову,
    А ще – семінари, сценаріїв гори –
    Пуделко,Сушкова, Березніченко, Дроздова!

    Медогляд, меню, конференції, теми,
    Методики,курси, папери, розмови,
    Батьки,керівництво, фінанси, системи –
    Пуделко,Сушкова, Березніченко, Дроздова!

    Вже містом іде не одне покоління,
    І радісна днина, мережка казкова –
    Це творчість, майстерність, любов і горіння –
    Пуделко,Сушкова, Березніченко, Дроздова!

    Вже 30 укупочці радісно сяє
    І кожному – вдячності щирая мова.
    Тоді і сьогодні вас радо вітає
    Пуделко,Сушкова, Березніченко, Дроздова! ​

    20.09.2015р. З повагою, ведуча Інна ГОНЧАР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 + = 8