Час плине, а пам’ять залишається…

До відзначення четвертої річниці подій на Майдані, які навіки закарбувалися в трагічній, але героїчній історії нашої країни, в Сокирянській центральній районній бібліотеці проведено вечір-реквієм “Небесна Сотня, ви тепер святі” за участі учнів груп №43 та №45 Сокирянського ВПУ (майстри Пилипчук І.О., Нагірняк А.Г.)

Ведуча заходу – Наталя Груба повідала, що саме завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українців до справедливості. Але, на превеликий жаль, Небесною Сотнею не закінчився біль і страждання України. Чимало чоловіків пішли на Схід в зону АТО захищати цілісність і незалежність нашої держави. Серед них і наш земляк, учасник бойових дій в зоні АТО – Довгань Віктор, який став гостем заходу.

Затаївши подихи, учні з трепетом слухали спогади Віктора Олександровича про його участь в бойових діях. У всіх на очі наверталися сльози. Схоже, кожен відчув себе відповідальним за майбутнє України.

Хвилиною мовчання усі присутні вшанували невмирущу пам’ять про загиблих воїнів Небесного Війська та згадали у своїх молитвах усіх, хто поклав і кладе сьогодні свої голови за наше майбутнє

Доповненням до заходу була книжкова виставка-спомин “Небесна сотня в вирій полетіла”, на якій представлені книги та публікації, що відображають події на Майдані під час Революції Гідності.

Валентина Верега,

директор Сокирянської ЦБС