Чемпіонат Чернівецької області з класичного пауерліфтингу

1 лютого 2015 року, відбувся чемпіонат Чернівецької області з класичного пауерліфтингу по версії IPF. Змагання відбувалися в приміщенні буковинського державного медичного Університету. Сокирянщину представляв, знаний в нашому місті атлет, майстер спорту Колмаков Олександр. Він виступав у ваговій категорії до 83 кг.

На обласних змаганнях, Олександру, як завжди, не було рівних і він з легкістю випередив усіх супротивників та зайняв перше місце у своїй ваговій категорії. У вправі «присідання» Олександр  показав результат 160 кг, в жимі лежачи – 150 кг, проте його колеги зі спортивного залу знають, що для Саші, це не критична вага і він як справжній стратег, беріг сили для останньої вправи, а саме, станової тяги, яку зумів виконати зі штангою масою аж 240 кг, що майже втричі перевищує вагу його тіла. Закінчив змагання Олександр з сумою результатів 550 кг та залишив далеко позаду своїх конкурентів.

Олександр Колмаков не тільки виступає на різного роду атлетичних змаганнях, але як тренер готує молоду зміну. Не варто забувати, що один з його підопічних, це чемпіон України з класичного жиму лежачи майстер спорту Дмитро Ловчий. Проте, Олександр переймається тим, що хоча і кількість відвідувачів атлетичного залу в Сокирянах значно виросла за останні кілька років, однак серед них, бажаючих присвятити себе виду спорту, що виховує силу та витривалість, надає душевного спокою та впевненості в собі, досить мало; але надіється, що ряди пауерліфтерів поповняться новими сокирянськими атлетами, і ми побачимо ще більше майстрів спорту та чемпіонів.

Телерадіоорганізація «Сокиряни» вітає Олександра Колмакова з черговою перемогою в його спортивній кар’єрі та бажає йому нових досягнень.

Позаштатний кореспондент                                                        Заремський Андрій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 + = 17