Через буковинський кордон незаконно везли книги, датовані 1900 та 1935 роками

Книги, датовані 1900 та 1935 роками, вилучено співробітниками Чернівецької митниці. Знахідку виявлено в автомобільному пункті пропуску «Cокиряни-Окниця» митного поста «Сокиряни» Чернівецької митниці ДФС під час здійснення митного контролю автомобіля марки «Mercedes Sprinter», який слідував під керуванням громадянина Молдови з Російської Федерації до Молдови транзитом через територію України.

Після повідомлення про необхідність огляду транспортного засобу громадянин почав нервово себе поводити, тож співробітники митниці вирішили провести повний митний огляд автомобіля, в результаті якого у багажному відсікубуло виявлено три господарські сумки з книгами, серед яких – не задекларовані та не пред’явлені до митного оформлення книги: «ПЕТРЬ ВЕЛИКІЙ и ЕГО ГЕНІЙ» (автор – Ковалевскій П.И.) та «LA LEGENDE D’HERCULE» 1900 та 1935 років видавництва відповідно. Про це повідомляють у прес-службі Головного управління  ДФС у Чернівецькій області.

Згідно з п.5 ст.374 Митного кодексу України культурні цінності, виготовлені 50 і більше років тому, незалежно від їх вартості та способу переміщення через митний кордон України, підлягають письмовому декларуванню. Таким чином, громадянин не вказав в митній декларації точних відомостей щодо предметів, які обмежені до переміщення через митний кордон України та підлягають обов’язковому декларуванню.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст.472  Митного кодексу України. Відносно порушника законодавства складено протокол про ПМП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

74 + = 81