Через обурення, що пов’язане з некомпетентністю працівника служби соціального захисту, жительку Вітрянки ледь не притягнули до кримінальної відповідальності.

Апеляційний суд Чернівецької області визнав невинною 50-річну жительку села Вітрянка, Сокирянського району, Чернівецької області, яку обвинуватили за ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю).

У ході розгляду справи встановлено, що жінка прийшовши в приміщення Управління праці та соціального захисту населення Сокирянської районної державної адміністрації Чернівецької області, щоб з’ясувати істинні причини неотримання повідомлення про призначення їй, як малозабезпеченій родині соціальної допомоги, стала учасником конфліктної ситуації із працівником даної служби. Обвинувачена вказала  працівнику, що така допомога не надходила їй більше місяця і є єдиним джерелом для існування сім’ї.  Тому своєчасність такої виплати, має для неї суттєве значення, оскільки на її утриманні перебуває ще й неповнолітня дитина. Безпідставна вимога працівником державної установи повторної здачі усіх документів, що не передбачено законом, і стали першопричиною вказаного конфлікту, й змусило заявницю звернутися за допомогою до правоохоронних органів. Натомість, щоб розібратися в даній ситуації та прийняти законне рішення, жінку безпідставно притягнули до кримінальної відповідальності.

На переконання колегії суддів апеляційного суду Чернівецької області, докази, дослідженні судом першої інстанції, та перевірені під час апеляційного перегляду, не є достатніми, які б свідчили про наявність в діях обвинуваченої складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України, а саме у вчиненні хуліганства, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю.

Така, халатність, некомпетентність та не людяність, окремих працівників державних установ, при виконанні своїх посадових обов’язків і призводить до безпідставного притягнення людей до кримінальної відповідальності, яку суд законно спростовує.

 

Прес-служба

Апеляційного суду Чернівецької області