Чернівецька ОДА таки направила на затвердження Уряду зміни перспективного плану на Сокирянщині (Документи)

Відомі підпільні сили продовжують блокувати процес децентралізації на Сокирянщині. Днями телерадіоорганізація «Сокиряни» повідомляла про хід позачергового засідання Романковецької сільської ради, в роботі якої брав участь заступник губернатора Чернівеччини Василь Гостюк. На сесії Василь Іванович намагався переконати сільських депутатів, що Чернівецька обласна рада не має права вносити зміни до проектів рішень,  підготовлених облдержадміністрацією, в тому числі і щодо продовження процедури приєднання територіальних громад Сокирянського району. Тому зміни до перспективного плану, відповідно до яких Сокирянська громада мала б поповнитись ще 17-ма населеними пунктами району не враховані в проекті Постанови Уряду, який погоджено днями першим заступником ОДА Михайлом Павлюком.

Як стало відомо згодом, дійсно,  за час відсутності голови Чернівецької ОДА Олександра Фіщука, посадовці облдержадміністрації, умисно затягуючи процес децентралізації у Сокирянському районі, направили на затвердження до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України рішення Чернівецької обласної ради від 28.09.2017 року без зміни меж Сокирянської міської територіальної громади. Разом з тим, голова Сокирянської міськради Василь Равлик повідомив ЗМІ, що буде звертатись до суду зі скаргою на обласну раду.

Відтак, вже 11 жовтня 2017 року Чернівецькою ОДА повторно на затвердження до Міністерства було подано всі документи вже з врахуванням змін перспективного плану на Сокирянщині. Кому ж так заважає продовження процесу децентралізації на Сокирянщині?