Чернівецьку область Віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман планує розділити на два райони і 26 територіальних громад

Згідно проекту адміністративно-територіальної реформи, прийняти яку планують наступного року, Чернівецьку область буде поділена на два райони: Чернівецький та Кельменецький. Цю інформацію повідомив заступник голови правління – керівник виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Вадим Івченко, виступаючи 8 жовтня на зустрічі з сільськими та селищними головами Старожинецького району Чернівецької області.

Як повідомили  у прес-службі Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад (ВАССР), таку візію пропонують радники Віце-прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Нагадуємо, що Володимир Борисович балотується до Верховної ради України четвертим номером у партійному списку партії «Блок Петра Порошенка». За його ідеєю села мають групуватися довкола центрів економічного зростання. Тому чисельність населення у громадах буде різною.

Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад виступає різко проти такого підходу до об’єднання територіальних громад. Порядок об’єднання передбачає створення спільної робочої групи, підготовку проекту договору про об’єднання та безпосередньо утворення об’єднаної територіальної громади». Тобто, начебто “добровільність об’єднання територіальних громад” і “збільшення бюджетного фінансування об’єднаннях громад”, але ми розуміємо, що процес об’єднання може стати “добровільно-примусовим”, адже сільські, селищні та міські голови знаходяться під сильним адміністративним впливом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + 1 =