Чернівецький рибоохоронний патруль з початку року викрив 262 порушення рибоохоронного законодавства
1333566177_ryba

У 2019 році під час весняно-літнього нерестового періоду Чернівецьким рибоохоронним патрулем здійснювався посилений державний нагляд (контроль) за станом охорони, використання і відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Чернівецької області та на Дністровському водосховищі в межах Чернівецької, Тернопільської та Вінницької областей.

За вказаний період на рибогосподарських водоймах підконтрольних Чернівецькому рибоохоронному патрулю інспекторським складом та головними спеціалістами відділу іхтіології та регулювання рибальства спільно з представниками Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області, обласної організації УТМР та громадськості проводилися постійні рибоохоронні заходи.

В результаті проведених заходів у 2019 році було викрито 262 порушення рибоохоронного законодавства. Зокрема, складено 21 протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, 215 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП, один  – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП, шість – за ст. 85-1 КУпАП та один – за ст. 90 КУпАП. Також, оформлено 18 актів виявлення безгосподарського майна.

«В ході проведених заходів інспектори вилучили понад 66 кг водних біоресурсів, 72 од. заборонених знарядь лову. Протягом цього часу на порушників накладено 35 464 грн штрафів. Сума стягнутих штрафів становить 20 757 грн. Збитки, завдані рибній галузі, склали 64 587 грн», – повідомляє начальник Чернівецького рибоохоронного патруля Вікторія Устименко.

Чернівецький рибоохоронний патруль висловлює подяку небайдужим громадянам, представникам ГС «Народний порядок», ГО «Громада Рибалок Буковини», Чернівецької обласної федерації риболовного спорту, які брали участь у рибоохоронних заходах під час весняно-літньої нерестової заборони.

Чернівецький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись норм природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти на “гарячу” лінію відомства: (066) 067-38-69.