Чотирилапі безхатьки змушують жителів Новодністровська звертатися до міської влади

Щодня у соціальних мережах небайдужі публікують фото зграй собак, які у пошуках їжі та тепла вештаються між багатоповерхівками «міста енергетиків». Людей можна зрозуміти, адже обездолені тварини  бувають агресивними та непередбачуваними. А днями ще й з’явилися дописи, у яких новодністровці звинувачують комунальні служби у причетності до отруєння безпритульних. Інтернет-користувачі стверджують, що собак  знищують медичними препаратами, а саме – пігулками від туберкульозу. в результаті – тварини помирають у страшенних муках.

Активісти адресували новодністровському меру Болдашеву листа із вимогою вирішити питання збільшення кількості безпритульних собак, створивши притулок, де можна було б проводити стерилізацію. Ініціативні мешканці готові взяти на себе основні організаційні питання, та найголовніші проблеми з якими зараз доводиться зіштовхуватися,  – це відсутність коштів та спеціального приміщення для тимчасового післяопераційного розміщення тварин.

Адресанти нагадали меру, що створення притулку для тварин було одним із пунктів передвиборної програми Болдашева. Відтак закликали Анатолія Івановича бути виконавцем своїх обіцянок.

У відповідь на це колективне звернення  начальник КП «Новодністровський житловик» пан Білоткач зауважив, що твердження захисників тварин є хибними та упередженими, і він готовий взяти участь в обговоренні цієї проблеми лише, цитуємо, «з адекватними, тверезомислячими мешканцями щодо перспектив створення притулку для безхатніх тварин».

Після такої «багатообіцяючої» відповіді активні новодністровці вирішили, що намагатимуться винести це питання на розгляд найближчої сесії Новодністровської міської ради. Наразі збирають підписи під колективним зверненням та переконані, що зможуть змусити народних обранців вирішити це болюче для міста питання.