Чисто там, де не смітять: лісівники Державного підприємства «Сокирянське ЛГ» разом зі школярами прибирали сміття

Щороку навесні люди дивуються та обурюються через засмічення лісів, лісосмуг, узбіч трас та доріг горами побутового та будівельного сміття. Купи пластику, скло, бляшанки та інші побутові відходи після сходження сніжного покриву вражають своїми обсягами.
Забруднення лісів сміттям – серйозна проблема, з якою лісівникам боротися стає дедалі важче. Незважаючи на неодноразові звернення працівників державної лісової охорони про недопустимість засмічення лісових масивів побутовими відходами, громадяни продовжують вивозити сміття у ліс.
Лісівники ДП «Сокирянське ЛГ» провели акцію «За чисте довкілля». Для проведення даної акції залучалися і учні сусідніх шкіл та гімназій. Так, на території Романківецького лісництва учні 4 та 8 класів Романківецької гімназії разом з працівниками лісової охорони здійснювали прибирання лісових масивів.
Учні з азартом приступили до прибирання, взяли з собою плакат – з надією на те, що хтось приєднається до спільної акції. Охочих, на жаль, не було, але проїжджаючі повз водії підтримували нашу молодь гучними автомобільними сигналами.
Діти переконалися, що засміченість набирає серйозних масштабів. Тож потрібно стежити в першу чергу за собою. Адже не так і важко викинути папірець, скло, пластик у смітник. Думки багатьох учнів співпадали, були пропозиції висвітлювати фото в інтернеті, щоб усі мали змогу побачили наслідки такої праці.
В лісництвах ДП «Сокирянське ЛГ» активно триває лісокультурна кампанія. Всі сили лісівників спрямовані на те, щоб вчасно і якісно виконати своє головне завдання – посадити нові ліси. Проте паралельно працівники лісових господарств змушені прибирати сміття – не лише в підпорядкованих лісах, а й вздовж узбіч доріг та трас, що проходять через ліси, адже результати безкультурної реальності нашого сьогодення спостерігаються на кожному кроці.

В.о. провідного інженера з ОЗЛ

Василь Антонюк