День винороба – щорічне свято жителів села Василівка

Нещодавно в будинку культури села Василівка зібралися шанувальники вина та винороби нашого краю, щоб підбити підсумки року та проаналізувати досягнення у виноградарстві та виноробстві.

На цьогорічному конкурсі свої надбання представляли постійні учасники: Малованюк Георгій Лазарович, Цимбалюк Микола Максимович,Рябко Петро Васильович, Лисий Іван Павлович, Косташ Сергій Васильович, Шиян Ніна Іванівна, Зелена Ганна Мойсеївна, Івасюк Василь Іванович та інші. До їхнього гурту приєдналися і молоді винороби.

Поки оргкомітет готував вина до процесу дегустації, всі присутні активно обговорювали свої досягнення та проблеми вирощування нинішнього урожаю, так як рік був екстремальним для виноградарства – це і весняний заморозок, холодний червень та посушливе літо. Ці фактори вплинули на якість виноматеріалів, оскільки багато в кого вина ще не очистилися, або продовжують повільне бродіння.

Під час дегустації, за спеціальними анкетами, де відзначалися чистота,смак, якість та гармонія вина, було проведено оцінювання напоїв. Дегустаторами могли стати всі бажаючі. За їхніми висновками найбільшу кількість балів (291) отримав напій жителя м.Новодністровськ – Косташа Сергія Васильовича. Два других місця розділили господарі с.Василівка з однаковою кількістю балів (287) – Гусар Сергій Павлович та Зелена Ганна Мойсеївна. Треті позиції посіли Чорний Валерій Миколайович,Малованюк Георгій Лазорович та Іваненко Андрій Михайлович. Всіх переможців конкурсу  оргкомітет нагородив дипломами.

Після закінчення офіційної частини Будинок культури ще довго «шумів», обговорюючи свято та надаючи членам оргкомітету  пропозиції на наступний рік.

          Ткач Н.В.,

завідуюча бібліотекою – філією с. Василівка