Депутат-хуліган потайки зводить рахунки з шлагбаумом
шлагбаум

Кілька тижнів тривав спокій біля ломачинецьких берегів. Туристи насолоджувались безхмарною погодою, із захопленням купались у дністрових водах та відпочивали у тіні багатолітніх дубів. Втім, як виявилось, тиша не всім до вподоби.

Ще один акт вандалізму та пошкодження державного майна вчинили горе-активісти у суботу, 11 липня. Як завжди, вони це зробили підступно, потайки, приховуючи обличчя, як дрібні злодюжки. Близько 18 години, в той час,  як в урочищі «Вишневе»  береги були переповнені відпочиваючими, кілька осіб, доставивши своїм особистим автотранспортом різальні інструменти, знищили шлагбаум, що перекривав лісову дорогу. Після цього пошкодили кілька інформаційних стендів, які встановили лісівники.

Співробітники Ломачинецького лісництва та працівники поліції прибули на місце події вже після скоєного правопорушення. Однак,  на думку лісівників,  вандалізм  – діло рук депутата Новодністровської міської ради Романа ШУНДРІЯ, який заручився підтримкою Івана БАГРІЯ та малолітнього Олексія ЯЛКОВСЬКОГО. Ця трійця вешталась того дня біля шлагбауму.

Втім,  Роман ШУНДРІЙ не має достатньо мужності, щоб  взяти на себе вину за пошкодження майна. Воно і не дивно.

Свідками «геройства» банди міськдепутата стали кілька ломачинчан, що не полінились зробити зауваження кремезному чоловіку. Його відповідь була вчергове неадекватною – брудна лайка та намагання кулаками довести свою правоту. Вгамовувати ШУНДРІЯ змушені були вже працівники поліції, які розпізнали в його діях ознаки адміністративного правопорушення за статтею – дрібне хуліганство. На місці події поліцейські склали протокол.

Пошкодили державне майно активісти зовсім не для того, щоб направити свої автомобілі до води, а,  скоріш за все, щоб похизуватись своїми діями.

Відтак  наступного дня у Фейсбук спільноті «Новодністровськ» з’явився допис, що ніби шлагбаум сам упав. Причому, автор у коментарі до відеоряду відкрито закликає до порушення Правил пожежної безпеки, умисно підштовхуючи необізнаних до скоєння адмінправопорушення.

https://www.facebook.com/igor.lalak.5/videos/2580776152239453/

ДП «Сокирянське лісове господарство» офіційно повідомляє, що доступ до річки Дністер в урочище «Вишневе» був і залишається вільним. Всі бажаючи можуть відпочивати біля води, залишивши свої автомобілі на автостоянці. В’їзд автотранспорту у пожежонебезпечний період до лісових масивів заборонено. Всі власники автотранспорту, які нехтуватимуть обмеженнями,  будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. Штраф немалий – від 1530 до 3400 грн.

Нині лісівники відновлюють пошкоджений шлагбаум. І закликають правоохоронців встановити винних у руйнуванні державного майна та притягти їх до відповідальності.

Пресслужба ДП «Сокирянське лісове господарство»