Депутати Сокирянської райради збільшили фінансування на книговидання місцевих авторів
24327622

Днями на позачерговій сесії Сокирянської районної ради внесено зміни до   районної програми підтримки книговидання місцевих авторів на найближчі два роки. Загальний обсяг фінансових ресурсів  для реалізації цієї програми був раніше запланований в розмірі  120 тисяч гривень.

Однак, як ми вже повідомляли, у лютому нинішнього року відбулося засідання експертної ради з питань підтримки книговидання місцевих авторів,  під час  якого  члени ради розглянули три заявки на допомогу у виданні творів: заслуженого журналіста України Олександра Чорного, письменника Олега Кучерявого та композитора Івана Беніцького. Тоді   експерти вирішили надати  фінансову підтримку на видання книги Олега Кучерявого та Олексія Мандзяка «Гвіздівці. Шляхами століть» відповідно до обсягу коштів, запланованих на реалізацію у 2019 році районної програми підтримки книговидання місцевих авторів. Крім того, подані пропозиції для додаткового  фінансування  у нинішньому  році на співучасть у виданні книги Олександра Чорного «Залишилася пісня любові…», яка присвячена життю і творчості співачки, уродженки району Лідії Відаш.

Відтак депутати Сокирянської районної ради збільшили ресурсне забезпечення програми у 2019 році до 60 тис. 400 грн.. Тож незабаром Сокирянщина має отримати два цікавих історичних видання.