Депутати Василівської сільської ради відмінили попереднє рішення про об’єднання з Новодністровськом

29 травня гаряче було у залі засідань Василівської сільської ради. На прохання частини депутатів сільський голова Анатолій Зелений скликав позачергову сесію, під час якої вносились зміни до попереднього акту сільради про об’єднання. Нагадаємо, що 22 травня на сесії Василівської сільської ради  було прийнято рішення про створення об’єднаної територіальної громади у складі сіл Василівка, Розкопинці, Ожеве та Волошкове.

Запропонував визнати таким, що не реалізоване в повному обсязі та скасувати рішення про об’єднання з містом Новодністровськ депутат сільради Іван Коваль:

Натомість ініціатори створення однієї громади з містом енергетиків на чолі з Василем  Мікіріним, намагаючись завадити волевиявленню та вплинути на думку сільських обранців, роздали кожному з депутатів аркуші  з десятком підписів з вимогою не підтримувати створення окремої ОТГ та погрозами ініціювати позбавлення повноважень, це підтвердив сам Василь Миколайович.

Певний час в сесійній залі тривала перепалка між опонентами, в якій кожний емоційно намагався довести свою правоту, нерідко переходячи на персоналії.  Тож неодноразово головуючий змушений був припиняти виступи присутніх. Наразі, свою думку  щодо подальшої долі Василівки та Розкопинців висловили кілька сільських обранців та депутат обласної ради Микола Коваль.

У свою чергу, депутат Новодністровської міської ради Василь Кордонський повідомив, що ним ініційовано припинення повноважень Новодністровського міського голови і незабаром в місті енергетиків зміниться влада, а селам не варто об’єднуватись з містом,  поки ним керує пан Болдашев:

Після тривалого обговорення депутати Василівської сільської ради більшістю голосів скасували своє попереднє рішення про об’єднання у територіальну громаду з центром у місті Новодністровськ.