Для сільського населення Сокирянського району діє програма “Власний дім”

Задля збільшення обсягів індивідуального житлового будівництва, зокрема в сільській місцевості та повноцінної реалізація державної політики у галузі житлового будівництва діє районна  Комплексна програма «Власний дім», як складова загальнодержавної. За інформацією відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації до обласного Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі надійшло 5 звернень від жителів Сокирянського району  щодо оформлення та видачі пільгових кредитів.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації районної Комплексної програми «Власний дім» на 2013 – 2016 роки –  1514,0 тис.грн., в тому числі районного бюджету  – 184,0 тис. грн. У 2016 році районних коштів заплановано 52 тисячі гривень. Окрім того, в Програму внесено зміни, за якими учасники бойових дій в зоні АТО та військовослужбовці мають право  на першочергове отримування кредиту.

Комплексна Програма «Власний дім» – єдина програма в Україні, яка спрямована на забезпечення житлом саме сільського населення без вікових обмежень. Виконавцем програми «Власний дім» є Чернівецький обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Фінансування програми «Власний дім» здійснюється за рахунок коштів державного, обласного та районних бюджетів.