Дні християнської етики у Сокирянському ВПУ

Ще в дитинстві людина отримує від батьків настанови бути доброю і милосердною. Той, хто пам’ятає батьківські уроки протягом усього життя буде потрібний іншим людям, суспільству, державі. У світі живуть різні люди, у кожного свій характер,  інтереси і смаки. І кожен по-своєму може бути ласкавим і грубим, чуйним і байдужим, милосердним і жорстоким…

За Розпорядженням Чернівецької ОДА від 18.07.2016 № 480-р. та рекомендаціями Департаменту освіти і науки ОДА до Плану з виховної роботи Сокирянського ВПУ включено наукові та просвітницькі заходи з християнської етики.

З 1-го по 3-тє листопада 2016 року в Сокирянському ВПУ відбулись Дні християнської етики з циклу: «Духовні скарби Християнства».

Викладач предмету «Людина і Світ» Шевчук М. В., використовуючи мультимедійні засоби, провів уроки християнської етики з демонстрацією документалістики духовно-морального спрямування. Зокрема, викладач з учнями І-го курсу обговорили хронологічні події стрічки: «Становлення Християнства».

В бібліотеці закладу для учнів ІІІ-го курсу відбулась виховна година на тему: «Блаженні миротворці… Мирний стан душі людини» та тематична виставка «Нагорні проповіді Ісуса Христа», організовані  заступником директора з НВР, викладачем філософських дисциплін Михайлевською Г.Б. та бібліотекаром Сокирянського ВПУ Чумак А.В.

Робити добро, бути милосердним та жити в мирі слід завжди! Той, хто не відчуває приязні до інших, руйнує передусім самого себе. Порочна людина постійно обкрадає себе, втрачаючи здатність по-справжньому радіти, сміятися, любити. І якщо з юних літ не привчатися тамувати в собі роздратування, недовіру, злість, душа може скам’яніти.

Заходи, які спрямовані на виховання нашої молоді в духовно-моральному та культурно-просвітницькому напрямку не проходять безслідно. І, не зважаючи на гонитву за всіма доступними і недоступними матеріальними благами, ми віримо в те, що в кожному серці молодої людини завжди є місце для благородства.