Дністровська ГАЕС: будівництво гідроагрегату №4 на фінальному етапі
На Дністровській ГАЕС відбулася нарада під головуванням радника генерального директора Укргідроенерго Віктора Кожокаря, на якій обговорено поточне виконання будівельних робіт на гідроагрегаті №4.

Під час наради представники генпідрядника та субпідрядних організацій прозвітували про стан справ, після чого радник генерального директора акцентував увагу на актуальних питаннях, які необхідно вирішити, аби повністю виконати усі завдання і зобов’язання щодо пуску гідроагрегату №4 у грудні 2020 року. Зокрема предметом обговорення стали монтаж гідросилового  обладнання, готовність гідротехнічних споруд, електрична частина та наладка обладнання.

«Попри складний початок поточного року,  який ознаменувався карантинними обмеженнями, тепер – в умовах достатнього фінансування – ми маємо зробити  усе можливе, аби пускова фаза на спорудженні Дністровської ГАЕС пройшла на відповідному рівні із дотриманням усіх погоджених графіків. Зважаючи на теплу пору, нам необхідно активізуватися та завершити усе заплановане, аби за справу вже бралися налагоджувальники», – зазначив він.

Під час наради директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василь Субота наголосив на важливості вчасного забезпечення монтажу та збирання і налагоджування системи регулювання гідроагрегату №4.

«Прокрутка гідроагрегату № 4 має відбутися у встановлені терміни. І це найважливіше завдання, аби ми могли побачити якість зібраної обмотки статора. Усі відмітки шахти 4-го гідроагрегату готові для монтажу обладнання, тож залишається активізуватися та забезпечити виконання відповідних робіт на високому рівні», – зауважив Василь Субота.

На нараді також акцентовано на необхідності суворого дотримання протиепідеміологічних заходів задля збереження здоров’я кожного працівника, а також порушено питання завершення низки робіт I та II черг будівництва Дністровської ГАЕС.

Як повідомлялося раніше, на Дністровській ГАЕС завершено монтаж підп’ятника гідроагрегату №4.

Нагадаємо, на сьогодні повністю готова і функціонує перша черга Дністровської ГАЕС у складі трьох гідроагрегатів, загальною потужністю в генераторному режимі 972 МВт. Нині ведеться будівництво другої черги ГАЕС у складі четвертого гідроагрегату, пуск якого заплановано здійснити наприкінці 2020 року. Паралельно  ведеться активна робота щодо залучення коштів для будівництва третьої черги Дністровської ГАЕС у складі п’ятого, шостого та сьомого агрегатів.

Пресслужба Дністровської ГАЕС