Дністровська ГАЕС у 2016 році видала 1 млрд 215 млн кВт/год. пікової електроенергії

У новий 2017 рік енергетики Дністровської ГАЕС прийшли зі значними здобутками й перемогами, успішно виконуючи роль надійного резерву з покриття пікових навантажень добового графіка регулювання частоти та потужності в єдиній енергетичній системі України.

Так, за 2016 рік трьома гідроагрегатами Дністровської ГАЕС було вироблено 1 млрд 215 млн кВт/год. пікової електроенергії, про це повідомив директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василь Субота. Із початку пуску першого гідроагрегата Дністровською ГАЕС видано понад 3,8 млрд кВт/год. Прикметно, що тільки за добу Дністровська ГАЕС виробляє в середньому 4 млн кВт/год. електроенергії. При цьому за одинадцять місяців 2016 року освоєно понад 514  тис. грн капітальних вкладень, з них: 359  тис. грн. – на виконання будівельно-монтажних робіт і 60  тис. грн. – на обладнання.

1 квітня 2016 року при виконанні пуско-налагоджувальних робіт гідроагрегат № 3 уперше включено в мережу і вироблено перші кВт/год. електроенергії. 22 квітня 2016 року  також вперше відбувся пуск гідрогенератора двигуна № 3 Дністровської ГАЕС у насосному режимі на повній потужності, який пропрацював у такому режимі безперервно протягом трьох годин 41 хвилини. У липні 2016 р. проведені поточний ремонт гідроагрегата № 1 та в серпні-вересні – такі ж заходи здійснено щодо  гідроагрегата № 2.