До осель місцевих жителів Сокирянський лісгосп поставить близько 500 новорічних ялинок
110238_650x410

Напередодні Новорічних свят величезним попитом користується вічно зелена лісова красуня.  Останнім часом багато людей з метою економії коштів та збереження навколишньої світу купляють  штучні ялинки, однак не падає попит і на щойнозрізані молоді дерева. Хоч гілочку для аромату встановлюють в оселі. Цілком закономірно, що популяція ялинки щороку має бути відновлена.

За повідомленням директора державного підприємства «Сокирянське лісове господарство» Василя Гончара, лісгосп щороку поновлює насадження ялинок. Для промислової реалізації засаджено цією породою дерев близько п’яти гектарів лісу  віком від одного до восьми років. Відтак, сама заготівля новорічних ялинок проводиться виключно на площах рубок, пов’язаних з веденням лісового господарства, плантаціях.

Напередодні свят у Сокирянському лісгоспі планують реалізувати близько 500 вічно зелених дерев, причому їх зрубують не загалом, а в залежності від зовнішнього вигляду. Цьогорічна вартість ялинок сягатиме від 80 до 250 грн. в залежності від висоти та пишності дерева. Як і раніше, реалізовуватимуть місцеві лісівники ялинки  на території лісництв та на спеціалізованому майданчику у центрі міста Сокирян.

Крім того, за словами Василя Борисовича, більш дорослі дерева замовляють навчальні заклади та підприємства і установи району. Тож лісівники готові подарувати радість Новорічних свят усім бажаючим.