Добродійна акція не має вихідних!

Минулі вихідні працівники Сокирянського лісгоспу провели з користю для себе, громад та довкілля. У різних куточках Кельменеччини та Сокирянщини вони висаджували дерева, однак не у лісі, а примножували зелення територій і прикрашали свої населені пункти та підприємства, установи і організації. Всі саджанці та сіянці, які відтепер будуть милувати око перехожих, вирощені у розсадниках лісгоспу.

До Всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом» долучились і працівники органів місцевого самоврядування, школярі та вихованці дошкільних установ.

Так, у Іванівцях лісівники відгукнулись на пропозицію місцевого старости Віктора САРАКУЦИ і разом з працівниками старостинського округу прикрасили прилеглу до будинку культури і пам’ятника воїнам-односельчанам територію, червоними дубочками, ясенями, кленами та гібіскусом. Тим часом, працівники Романковецького лісництва оновили насадження поряд з головним приміщенням лісництва.

«Посадка дерев – це не проста справа. До цього потрібно ставитись з відповідальністю, адже, недбало посаджене дерево може загинути, якщо не відразу, то через декілька років. Для початку справи слід пам’ятати, що технологія посадки дерев вимагає підготувати посадкову яму, розмір якої залежить від типу рослини, його віку, величини кореневої грудки, правильного і грамотного розташування рослини в посадковій ямі, негайного поливу відразу після посадки», – інструктуючи учнів 9-го класу гімназії перед висаджуванням дерев поряд з пам’ятником у Ломачинцях розповів помічник лісничого Віктор МІРОНЮК. Тут спільно з гімназистами та представниками органу місцевого самоврядування було висаджено 32 молодих деревця та кущі.

А от у селі Новоселиця Дністровського району завдяки зусиллям працівників Кельменецького лісництва створено нові каштанові насадження вздовж центральної вулиці села.

Пресслужба Сокирянського лісгоспу