Дорогий автомобіль та подвійне громадянство чиновника Хотинської РДА

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України спільно з прикордонниками затримали у пункті пропуску “Порубне” на Буковині чиновника Хотинської райдержадміністрації, який намагався виїхати за кордон за румунським паспортом на машині з чеськими номерами.

За інформацією СБ України, посадовець, який має доступ до службової інформації в сфері оборонно-мобілізаційної роботи в регіоні, також надавав “послуги” з оформлення румунського громадянства мешканцям району.

Під час огляду автомобіля співробітники спецслужби виявили шість комплектів документів громадян України, необхідних для отримання громадянства Румунії. Він перевозив також оригінали печаток румунських юридичних осіб та печатку українського нотаріуса.

Як повідомляє сайт «Громадські новини» з посиланням на власні джерела, затриманим посадовцем виявився головний спеціаліст з питань взаємодії з правоохоронними органами та запобігання корупції апарату Хотинської РДА Дорофей Віталій Михайлович.

У свою чергу інформаційне агентство «Час» повідомляє, що він поїхав за кордон і купив собі авто з чеською реєстрацією. Аби не платити податки Українській державі, ввіз авто як громадянин Румунії. Адже, як з’ясувалося, у нього було подвійне громадянство.

Авто посадовець завіз одне із найкрутіших в Європі – Фольксваген-Фаетон об`ємом 4,2 літра. Ціна такої машини – від 4 500 000 до 5 271 000 гривень.

Наразі тривають заходи із з’ясування усіх обставин діяльності посадовця, у тому числі у розрізі його службової діяльності.