Дикі звірі вже забезпечені кормами на зимову пору

Лісівники Сокирянщини зібрали близько 20 тонн ячменю, заготовили сіно та віники, які планують використати для підгодівлі диких тварин взимку.

Жнива розпочались і в ДП « Сокирянське лісове господарство». Найперше техніка здійснила збір насаджень ячменю, що були закладені ще восени минулого року в Романковецькому лісництві. Високою врожайністю, звичайно, лісівники не можуть похвалитись, адже рослини зовсім не оброблялись хімікатами. Так би мовити, росли  в природніх умовах. Ячмінь вирощується лісівниками з єдиною метою – підгодівля диких тварин.

«Підгодовування диких тварин, особливо косуль та кабанів, є дуже важливим і часто необхідним заходом для їх охорони та збереження фауни. Це прекрасно усвідомлюють лісівники Сокирянщини. Відтак вже  зібрано майже 20 тонн озимого ячменю, сіно та виготовлено достатню кількість віників для підгодівлі диких тварин. Я думаю, цього вистачить і для фазанаріуму, і для вольєрного господарства. Крім того, взимку корми розкладатимуть у годівниці мисливських угідь господарства. Втім, заготівля ще триватиме», –  повідомив головний лісничий ДП «Сокирянське лісове господарство» Олександр Чебан.

Нині лісівники Сокирянщини вже завезли 500 кг ячменю до Івановецького лісництва для підгодівлі риби, ще пів тонни – залишили в Романковецькому, ним будуть годувати фазанів, все інше розподілено між вольєрним господарством, що у Ломачинецькому лісництві , та мисливською дільницею. Близько 10 тонн сіна та 1500 вже просолених листяних віннків чекають свого часу у лісництвах.

Пресслужба ДП «Сокирянське лісове господарство»