Дитячий туризм – це класно!

Ось і настало довгождане літо. У Сокирянському ДНЗ №1 «Веселка» маленькі вихованці зростають здоровими, розумними, працьовитими та щасливими. Педагоги впроваджують нетрадиційні форми та методи фізкультурно-оздоровчої роботи – малий туризм. Туристична діяльність активізує взаємодію батьків, дітей та вихователів. Маленькі туристи залюбки подорожують околицями рідного міста.  Ми також вирішили піти з дітьми в похід.

Перед туристичним походом були проведені бесіди про правила дорожнього руху та безпечну поведінку на природі. Окрасою нашого міста є старий і таємничий яр із барвистим струмочком під назвою «Шипіт». Дорогою до нього діти весело співали пісеньку «Кращого нема нічого в світі, як по світу з друзями ходити». Малеча була захоплена красою яру з його багатим та неповторним ландшафтом. На туристичній стежинці дітей зустрічали казкові герої, які пропонували подолати перешкоди: перелізти через звалене дерево, виконати завдання від Лісовичка, погратись у гру «Раз камінчик, два камінчик», розчистити русло струмочка, скласти вогнище з сухих гілочок. Не обійшлося й без несподіванок: спостерігаючи за струмочком, побачили вужа та лелеку. Діти задавали безліч питань вихователю Ковбасюк Надії Анатоліївні: «Чому вода у Шипоті холодна?», «Звідки вона витікає?», «Де живе вуж?», «Хто в ставку живе?», «Чому в ставку не живуть крокодили?».

Відпочинок організували біля ставка під старими та гіллястими вербами, про які вихователь Мартинюк Інна Петрівна розповіла легенду. Діти з апетитом їли домашні бутерброди та запивали соком, який організував дошкільний заклад на другий сніданок під час літнього оздоровчого періоду. Медична сестра Серебрянська Мальвіна Олександрівна розповіла дітям про випадок, який стався з Петриком П’яточкіним , коли його вжалила бджола, а також про надання першої медичної допомоги при травмах, які можуть трапитись на природі.  Помічники вихователів Урсул Наталія Василівна та Гринюк Галина Петрівна слідкували за безпекою дітей впродовж всієї подорожі. Повертались діти до дитячого садка стомленими, але з гарними враженнями та позитивними емоціями.

 

Зав.ДНЗ Руснак Л.М.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + 5 =