Джерелам натхнення не зміліти

За вікном – весна, кожен в очікуванні сонячних погожих днів, тепла, квітування землі. Та спогади про зиму, веселі свята ще досить свіжі, яскраві та насичені. Тим паче, що для вихованців Сокирянського районного центру творчості дітей та юнацтва і шкіл району вони пов’язані з досить вагомими творчими досягненнями. 50 дітей, які займаються у гуртках  декоративно-прикладного спрямування РЦТДЮ та ЗОШ району, представили на традиційну обласну виставку «Новорічна композиція» та «Український сувенір» 38 творчих робіт, за які отримали… 38 нагород! Вихованці  С.Д.Горян, О.А.Кропельницької, О.М.Тихович, Н.І.Столоки, А.С.Корчової (гуртки «Рукоділля», творче об’єднання «Колосок»,  «Мода і стиль», «Писанкарство», «Декоративний розпис») у виставці «Новорічно-різдвяна композиція» отримали 4  Дипломи переможця (номінації «Новорічний подарунок» «Новорічна картина» «Новорічний сувенір»), 6 Дипломів лауреата (номінації «Сюжетна композиція», «Новорічний вінок», «Новорічна картина»), у виставці « Український сувенір» – 4 Дипломи переможця, 5 Дипломів лауреата  та 14 Подяк за підготовку творчих робіт, представлених у приміщенні обласного краєзнавчого музею.

Учні В.П.Чорного (Шебутинецький ЗНЗ) здобули  Диплом лауреата у виставці «Український сувенір», а вихованці Н.В.Яхневич, Т.І.Іванович, Л.І.Свірідової (Коболчинська, Білоусівська та Сербичанська ЗОШ) – Дипломи лауреата у виставці «Новорічна композиція». Подякою відмічена робота учнів Сокирянської гімназії (кер. В.Ф.Короташ).

Журі виставки відмітило, що дитячі роботи  вирізнялися творчим підходом, оригінальністю, актуальністю порушеної проблеми, якістю оформлення, цікавим  викладенням власних поглядів, а в цілому експозиція Сокирянщини була визнана однією із найзмістовніших.

З відмінними результатами  повернулися із обласного конкурсу декоративної творчості, який проходив у Чернівецькому обласному центрі науково-технічної творчості,  Стасів Ольга, Гасинець Софія, Деміняца Дар’я: три перших місця!  Серед учасників конкурсу, який проходив у трьох номінаціях ­- «Домашнє завдання: в’язані (гачком або спицями) вироби у вигляді тварин, овочів, фруктів, технічні іграшки» і презентація готового виробу,  «Виконання творчого завдання  (квіти) для молодшої вікової категорії» та «Виконання творчого завдання (об’ємні або плоскі фігури тварин, птахів, овочів тощо) для старшої вікової категорії», над якими конкурсанти працювали впродовж трьох годин, дівчатка були найкращими. Вітаємо юних майстринь, які займаються у гуртках «Мода та стиль», «Рукоділля» районного центру творчості дітей та юнацтва (керівники О.М.Тихович, С.Д.Горян)  з перемогою і  зичимо подальших творчих здобутків.

На виконання наказу управління освіти, молоді та спорту РДА «Про проведення  районної краєзнавчої олімпіади, 21 лютого районним центром творчості дітей та юнацтва проведено районну краєзнавчу олімпіаду «Мій рідний край» серед учнів  навчальних закладів району, метою проведення якої є національно-патріотичне виховання учнівської молоді, активізація науково-пізнавальної та краєзнавчо-дослідницької діяльності в районі

Всього в олімпіаді взяв участь 41 учень із 15 навчальних закладів району та РЦТДЮ у трьох секціях: історичне, географічне краєзнавство, правила змагань зі спортивного туризму.

Найкращих результатів досягли краєзнавці Сокирянської, Романковецької гімназій, Шебутинецького та Сокирянського ЗНЗ №1. Високий рівень підготовки з географічного та історичного краєзнавства продемонстрували Оксана Шевчук та Неля Симак (вихованки гуртків РЦТДЮ, які працюють на базі Романковецької гімназії – керівники В.Т.Каруценко, Н.Б.Зла), з правил туризму – вихованка Сокирянського РЦТДЮ Анастасія Басюк (керівник І.Д.Шкварун). Вони і представляли команду Сокирянського району на обласній  краєзнавчій олімпіаді, за підсумками якої вітаємо Оксану Шевчук із ІІ місцем, а Нелю Симак та Анастасію Басюк із почесними ІІІ місцями.

Яким би не був важким час, які б вітри не віяли у високості, дитячі душі завжди будуть прагнути до чистого, світлого і натхненного, розкриваючи усі свої здібності та невичерпний творчий потенціал у всій красі. Тож нехай джерела дитячої творчості ніколи не міліють, а повняться життєдайною силою любові до рідної землі.

Н.І.Столока,

заступник директора РЦТДЮ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 48 = 51