Екскурс по Сокирянщині в дні Всеукраїнського тижня права
images

Сокирянщина відносно невелика, але дружня родина, яка завжди залюбки  бере участь у проектах Міністерства юстиції України, чи то план щодо державної реєстрації народження дитини в пологових будинках”, чи то проект реєстрації місця проживання дитини при державній реєстрації народження”, чи то  “Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану (попередній запис на прийом)”.

Активна участь була відчутна у дні  Всеукраїнського тижня права у проекті “Я маю право”.

Учасниками даного проекту стали всі верстви населення, від новонароджених до людей похилого віку. Працівниками Сокирянського районного відділу були проведені лекції, уроки, зустрічі в закладах освіти, установах та організаціях, де було донесено учасникам інформацію про права, згідно Загальної Декларації Прав Людини, яка була прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року.

Декларацією передбачено, що необхідно,  щоб права людини охоронялися  силою закону з метою забезпечення того, щоб людина не була змушена вдаватися  як  до  останнього  засобу до повстання проти тиранії і  гноблення. Права людини мають бути понад усе. Хай буде мир у всьому світі та в наших душах.

 

Начальник Сокирянського районного відділу ДРАЦС

Ткач С.А.