«Європейським дорогам – бути!»: ексклюзивне інтерв’ю з заступником голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олексієм БОЙКОМ.

2020 рік дійсно можна назвати роком великого будівництва та розвитку. На території області швидкими темпами оновлюються автошляхи, упорядковуються узбіччя, будуються мости. Сокирянщина теж не пасе задніх! Постійно тривають роботи, встановлюється нове асфальтне покриття, дорожні знаки, наноситься розмітка, ліквідується ямковість. Всі сили дорожників, обласної та районної влади, народних депутатів, що представляють наш край у Парламенті, постійно спрямовуються на покращення дорожньої інфраструктури! Про досягнення і результати роботи у сфері ремонту та оновлення автошляхів Сокирянщини говоримо з заступником голови Чернівецької обласної державної адміністрації, депутатом Сокирянської районної ради Олексієм Сергійовичем БОЙКОМ.

– Олексію Сергійовичу, майже кожного дня користувачі соцмереж слідкують за вашими фотозвітами щодо покращення автошляхів Чернівецької області. Світлини чистих узбіч, відповідальних будівельників, сучасної техніки, нових технологій асфальтування не можуть не тішити. Роботи не завершуються ні на день?

– Так, дійсно, у цьому році зроблено – чимало. Тому і приємно, так би мовити, «звітувати» перед земляками. Першочергово ми взялися за облаштування узбіч – очистили від порослі, прибрали сміття, облаштували зупинки. Це був довірений мені напрям роботи, за результати якого не соромно. Думаю, всі, хто мандрує дорогою, зокрема, до Чернівців бачать зміни.

Що стосується капітального ремонту дорожніх полотен, то це, взагалі, окрема тема. Зараз в області ефективно модернізуються чимало відрізків автошляхів державного значення. Кілометр за кілометром ми крокуємо до справжнього європейського рівня дорожньої інфраструктури.

– Олексію Сергійовичу, не можемо не зауважити, що позитивні зміни є і на Сокирянщині, зокрема

– Безумовно! І це гордісно. Повертаючись додому з роботи, аналізуючи зміни у інших районах області, мені удвічі приємніше стає від того, як розвивається мій рідний край. І варто зауважити, що чимало позитивних зрушень обходяться без державних капіталовкладень. Адже, на щастя, маємо такого потужного інвестора, як ПрАТ «Укргідроенерго». Тому сьогодні, при нагоді, хочу ще раз подякувати Ігорю Григоровичу Сироті та Василю Васильовичу Козаку. Роки їх співпраці та взаєморозуміння стали рушійними для розвитку району.

Неодноразово ми спостерігаємо, як відбудовуються дороги на Сокирянщині за кошти «Укргідроенерго». Зараз працюють, зокрема, над відрізком шляху від Коболчина до Сокирян. Минулими роками оновлені ділянки у Білоусівці, Ожевому. Працюють гідробудівці і над дорогами у Новодністровську.

– Знаємо, що багатьох цікавить, що ж відбувається на «Грибку», адже бачимо, що працює чимало техніки, спеціалістів?

– Проблема безпечного дорожнього руху на «Грибку» існує вже давно. Отримавши чимало звернень від людей, було ухвалене рішення створити комфортні умови для пересування автомобілістів. Наразі там виконуються роботи з облаштування «кільця». По завершенню буде нанесена нова дорожня розмітка, встановлені знаки. Тоді, сподіваємося, не виникатиме непорозумінь. Адже зараз є труднощі у розумінні напрямку руху, особливо у немісцевих водіїв. А оскільки це відрізок шляху державного значення, маємо забезпечити і відповідні умови.

– Села Грубна і Селище: влітку там відремонтували під’їзні шляхи. Місцеві, знаємо, дуже задоволені, адже отримали якісне дорожнє покриття…

– Так, на зазначених ділянках доріг фахівці провели поточний середній ремонт, зокрема, фрезерували верхній шар асфальтобетонного покриття та влаштували новий – за сучасною технологією. У Грубній оновили 2 кілометри дороги, а у Селищі – 4 кілометри.

Хочу зауважити, що кошти на фінансування цих ремонтних робіт  спрямовані  за підтримки народних депутатів України – Володимира Васильовича Козака та Валерія Івановича Божика.

– Приємно, нарешті, отримувати депутатську опіку, адже раніше нам про таке і не було відомо. Чи є у планах ще проєкти, які допоможуть реалізувати нардепи?

– Так, вже завтра стартує капітальний ремонт відрізку автодороги від «Грибка» до Сербичан, а також сподіваюся, що найближчим часом вдасться реалізувати плани по оновленню шляхів у населених пунктах району.

Наразі також виготовляється кошторисна документація на ремонт ділянки автодороги Р-63 від КПП «Сокиряни» до Хотина. У наступному році ці роботи розпочнуться, можливо, стартуватимуть від пункту пропуску «Сокиряни».

Планів і перспектив – дуже багато! Головне – мати порозуміння і стійке прагнення позитивних змін. Тоді і роботи проводяться швидко, ефективно, на користь людям.

Сьогодні можу впевнено сказати: «Європейським дорогам – бути, –  і в Чернівецькій області, і на Сокирянщині, зокрема»

– Сподіваємося, що темпи розвитку тільки зростатимуть. Бажаємо успіху!

За розмову подякувала Анастасія ДОБРОВОЛЬСЬКА