Фахівці Сокирянщини та норвезької компанії обговорили питання реалізації проекту енергозбереження у Сокирянській ЦРЛ
img_5531

На Сокирянщині впроваджують новітні технологічні можливості  у сфері енергозбереження з врахуванням особливостей регіону. Нещодавно питання співпраці обговорювали з представниками  компанії СіграГруп АС.

Фахівці та представники   влади району звернули увагу на основні завдання, які окреслили в ході початку робіт у Сокирянській центральній районній лікарні, яка визначена першочерговим об’єктом реалізації пропозиції. За словами представника компанії Євгенія Смешка, спеціалістами вже проведено попередній моніторинговий аудит закладу та вивчено шляхи найбільш ефективного переходу на альтернативні види палива саме для цієї установи з врахуванням об’єму приміщення, розміщення та наявність сировинної бази. За попередніми розрахунками модернізація опалювальної системи медичної установи дозволить зекономити 30-40% витрат на опалення. Враховуючи проблеми сьогодення, цей проект надзвичайно важливий для забезпечення функціонування такого об’єкту, як Сокирянська ЦРЛ.

Також під час зустрічі йшлося про джерела фінансування для реалізації пропозиції, розглядалися можливості залучення грантових коштів, які надаються різного роду програмами розвитку регіонів.

Нагадаємо, в травні цього року було підписано Меморандум про співпрацю та соціально-економічне партнерство між Сокирянською районною державною адміністрацією, Сокирянською районною радою та Норвежською компанією СіграГруп АС, що дасть можливість об’єднати зусилля для спільної реалізації  інтересів  у  питаннях енергозбереження на об’єктах району.