Хай для кожного осінь життя буде щедротною і теплою: у терцентрі відзначили свято мудрості та шани

Другий місяць осені починається з особливої дати – 1 жовтня – Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана, що засвідчує глибоку повагу і цивільне ставлення українського суспільства до найстарших представників громади, які закладали матеріальну базу незалежної держави, є носіями кращих трудових традицій та наших духовних скарбів.

Цей день є визначним і особливим, щоб кожна людина, кожен громадянин пам’ятав про свою історію, вшановував і надавав підтримку людям похилого віку, ветеранам, пенсіонерам, адже вони найбільше потребують нашої допомоги, турботи і уваги.

Сьогодні, напередодні свята, у актовій залі Територіального центру зібралися люди поважного віку, голови ветеранських організацій, представники влади та керівники установ. Цікаво, що цьогоріч зустріч проходила у форматі круглого столу, де у жвавому діалозі обговорювалися нагальні потреби, проблемні питання, пропозиції та зауваження.

Спікерами зустрічі виступили голова райдержадміністрації Петро Бескупський, заступник голови районної ради Олексій Бойко, директор терцентру Наталя Гановська та голова районної ветеранської організації Ніна Бурдинюк.

Учасників зустрічі хвилювало багато питань. Зокрема, обговорювали нарахування субсидій, виплату пенсій, тарифи на комунальні послуги, приватизацію землі та багато іншого. Конструктивні запитання від мудрих жителів населених пунктів Сокирянщини отримували вичерпні відповіді районної влади.

Особливо турбували  винуватців зустрічі проблеми медичної галузі, адже для багатьох ЦРЛ – оплот підтримки здоров’я, професійного нагляду та фахових порад.

Представники влади, як завжди, щиро вітали, підбадьорювали активних громадян і обіцяли постійну підтримку і розуміння, вирішення всіх проблем. А відтак ця зустріч перетворилася на родинне свято шани, пісень, спогадів і щирості.