Гірко насмішили односельців… Страшна картина розправи і беззаконня у Ломачинцях!
1540929735_csm_malovane_c33257af46

Долі людей  «вирішують» горлапани-дилетанти…

«Потурбувався» за медицину – взявся за галузь освіти. Не дають спокою псевдореформаторам Ломачинець активні та свідомі люди – ті, хто не підтримують бездумних рішень, не дають знищити село, наплювати на думку жителів. Взялися новодністровсько-ломачинецькі чиновники звільняти неугодних із роботи. Першою «під удар» потрапила завідуюча дитячою дошкільною установою.

Чому так сталося? Відповідь – проста: наприкінці минулого року Ломачинецька сільська рада передала дошкільну установу в оперативне управління структурних підрозділів Сокирянської РДА. З проханням сприяти забезпеченню безперебійного функціонування закладу та своєчасної виплати заробітної плати, колектив садочку на чолі із завідуючою звернувся до голови районної ради Василя Козака та ломачинецького депутата райради Михайла Шундрія. А таке чиновники Новодністровської міськради не пробачають!.. Тож із керівником освітнього закладу вирішили поквитатися вже звичним способом…брудним та беззаконним!

Кажуть місцеві, вчора у Ломачинцях «висадився десант карателів» – працівник Новодністровської міськради Ігор Нажига, який, до речі, до галузі освіти відношення взагалі не має, але всі ж знають, що у придністровському селі він «смотрящій», начальник відділу гуманітарної політики пані Пастушок і якийсь юрист. Далі події розгорталися,  як у фільмі, щоправда, жанр більше схожий на комедію…

Як виявилося, завідуючій садочком у Новодністровську виписали нову трудову книжку, а щоб були підстави для звільнення, – ще й дві догани, за нібито невиконання посадових обов’язків. Сміх та й годі… Тепер – логічне запитання: що робив там юрист? Справжня трудова книжка жінки – у відділі освіти, молоді та спорту Сокирянської РДА, отже,  питання про звільнення цієї людини мають також узгоджувати там. ДНЗ с.Ломачинці, відповідно до рішення сесія Сокирянської районної ради, – в оперативному управлінні структурними підрозділами РДА. І ГОЛОВНЕ!!! Суд ще не поклав остаточну крапку у питанні приєднання села Ломачинці до міста Новодністровськ. А «ґазди» вже вирішують,  кого милувати, а кого…звільняти.

Тим часом люди у селі обурені, адже завідуюча, Ніна Семенівна Багрійчук, – людина совісті, справжній професіонал, що вміло тримає в порядку дошкільний навчальний заклад. Ломачинчани збираються на протест, кажуть, що ображати тих, хто не угодний владі Новодністровська і сільським запроданцям,  не дозволять!