Голова Сокирянської РДА Ірина Антонюк відвідала об’єкти соціальної сфери сіл Волошкове та Василівка

Знайомство очільниці районної виконавчої влади Ірини Антонюк з освітніми установами Сокирянщини  розпочалося зі шкіл сіл Волошкове та Василівка. Під час виїзного прийому громадян Ірина Валеріївна побувала на об’єктах соціальної сфери зазначених населених пунктів. Пише сайт Сокирянської РДА.

Враження більш ніж позитивне. Не зовсім показна ззовні Василівська школа І- ІІІ ступенів  насправді викликає повагу до роботи адміністрації закладу та педагогічного колективу. Надзвичайно потужна  матеріально – технічна база  вирізняє  заклад не тільки серед інших освітніх установ району, а й слугує прикладом навіть для міських багатобюджетних шкіл. Все, починаючи з охайного подвір’я закладу до їдальні  та харчоблоку,  приведено до вимог сьогодення, а предметність та рішення дизайну  в оформленні кабінетів  налаштовують  на бажання отримати  знання. Тож, як  зазначила директорка закладу, учні Василівської школи є постійними учасниками та переможцями  предметних олімпіад та конкурсів.  Тут, до послуг школярів  обладнані кабінети хімії, фізики, біології, спортивна зала, сучасний мультиборд, яких в районі лише два. Як пояснила Ірині Валеріївні директорка школи Тамара Нігалатій, –  це спільна заслуга вчителів, батьків, спонсорів та районної влади.

До речі,  Василівська школа  може надавати ввесь комплекс якісних освітніх послуг  не тільки місцевим  школярам, а й діткам сусідніх населених пунктів.  До слова, згідно освітньої реформи, таке рішення підтримали і депутати районної ради та визначили заклад як опорний Василівського освітнього округу. Як зауважила голова районної державної адміністрації Ірина Антонюк, спілкуючись  з керівництвом та педагогами школи, її позиція очевидна – всебічна підтримка  задля надання дітям сучасних якісних освітніх послуг.

Також приємні враження залишились і від знайомства з колективом та діяльністю Волошківського НВК, де теж побувала керівник району.  Тут створені умови  і для школярів і для дошкільнят,  вони повсякчас під наглядом  медиків, адже у  приміщенні  функціонує місцевий ФАП, і це додає впевненості і малятам, і їх батькам.

Невеличкий освітній заклад має свої досягнення і здобутки, традиції.

Діалог голови РДА – цікавий і динамічний. Щодня – зустрічі, знайомства, консультації і розгляд проблемних питань. Тобто, – постійне планування наступних спільних дій влади на місцях.