Хотинські рятувальники нагадали аграріям правила пожежної безпеки на полях в період жнив

З початком збиральної кампанії рятувальники докладають чималих зусиль, щоб вберегти врожай від вогню. З цією метою 13 липня працівники Хотинського районного сектору Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели профілактичні рейди у місцях збирання врожаю у селах Рукшин та Данківці Хотинського району.

Рятувальники відвідали поля, де працівники сільськогосподарських підприємств та господарств зараз збирають урожай, розповіли громадянам про необхідність першочергової перевірки перед жнивами всіх агрегатів, які залучаються до робіт в період жнивної кампанії. Вогнеборці ознайомили аграріїв із правилами обслуговування зернозбиральної техніки та наголосили на чіткому дотриманні протипожежного режиму під час проведення збирання зернових культур. Окрім цього, вогнеборці перевірили наявність та справність первинних засобів пожежогасіння у зернозбиральних машинах, розповіли відповідальним особам про їх призначення та правила користування.

Фахівці Служби порятунку наголосили співрозмовникам на забороні спалювання стерні та поживних залишків, розведення будь-якого відкритого вогню на хлібних полях і поблизу них, а також на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, адже такі дії можуть спричинити пожежу та знищити урожай.

Щоб врятувати жнива від вогню, рятувальники вручили людям пам’ятки із застереженнями.

Хотинський районний сектор Управління ДСНС України у Чернівецькій області