Гвіздівчанина, винного у смертельному ДТП, засуджено до 7 років позбавлення волі
ДТП

Майже два роки тому в Гвіздівцях сталася моторошна дорожньо-транспортна пригода, яка набула широкого розголосу, як в самому селі, так і у всьому районі.

Тоді, 15 липня 2017 року, 25-ти літній молодий чоловік,  перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння,  керував автомобілем марки «ВАЗ-2106», виїхав на зустрічну смугу вулиці Котовського в с. Гвіздівці Сокирянського району та  допустив зіткнення з мотоциклом, на якому рухалося подружжя інвалідів-дитинства.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій мотоцикла втратив кінцівку, а згодом помер в реанімаційному відділенні Сокирянської ЦРЛ, в той же час пасажир (його дружина) отримала тяжкі тілесні ушкодження.

Замість того,  щоб викликати медичну допомогу,  правопорушник втік з місця скоєння злочину, чим позбавив загиблого права на виживання.

Кельменецька місцева прокуратура підтримала публічне обвинувачення у кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактами порушень правил дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого та залишення у небезпеці.

Вину обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених  ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого) та ч.1, ч. 3 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці),  повністю доведено.

Винуватцю ДТП  призначено  покарання у вигляді 7 років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами  3 роки.        Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернівецької області