І в цьому рейтингу Сокирянська ОТГ пасе задніх: Скалатська та Баштанська об’єднані громади стали переможцями рейтингу “Кришталь року” – Сокирянської ОТГ немає навіть у списку претендентів

Місто Дрогобич та Баштанська об’єднана громада стали переможцями рейтингу бюджетної прозорості «Кришталь року» серед українських обʼєднаних громад та міст. Про це повідомляє Інтернетресурс «Децентралізація».

Це перша в Україні нагорода за бюджетну прозорість згідно з оцінюванням за міжнародно визнаною методологією, розробленою і визнаною консорціумом міжнародних та українських організацій, які працюють над підвищенням якості урядування і фінансового управління. Всіх номінантів було оцінено за 34 критеріями. Усього в оцінюванні взяли участь 50 об’єднаних громад та 37 міст.

Переможцями в інших номінаціях стали:

  • Шумська об’єднана громада (Найкращий бюджет для громадян),
  • Вінниця (Найпрозоріше оприлюднення бюджетних даних в машиночитному форматі),
  • Луцьк (Найпрозоріші комунальні підприємства),
  • Львів (Найбільш відкриті видатки),
  • Чернівці (За відкритість бюджетної інформації у місті),
  • Суми (Найкраще залучення громадян до бюджетного процесу в місті),
  • Скалатська об’єднана громада (Найбільш інноваційні практики бюджетної прозорості в об’єднаній територіальній громаді).

“Це робота, яка проведена величезною командою. І те, що ми сьогодні маємо таких номінантів,  – це надзвичайно важливо для України. Починається новий етап, який повинен дати можливість представникам місцевого самоврядування з одного боку – бути відкритими перед своїми громадами, залучати їх до роботи. З іншого боку – активізувати роботу і підвищити довіру до місцевої влади”, – зазначив В’ячеслав Негода, перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Цікаво, що в жодній з семи номінацій навіть до числа претендентів не потрапила наша рідна Сокирянська об’єднана територіальна громада, в той час , як її очільник при кожній нагоді «пустодзвонить» про відкритість і доступність ОТГ для місцевих жителів. Як бачимо, на державному рівні, напевно, недооцінили потуги керівництва Сокирянської ОТГ, або  мер Равлик систематично бреше своїм виборцям про високі досягнення та рейтинги.