І знову в центрі уваги районної влади – будівництво Сокирянського районного будинку культури

На слуху у тисяч людей –гордісні повідомлення, що у нас будується сучасний заклад дозвілля, і в той же час – прислухаємось до кожної інформації, яка перекреслює часто цю нашу мрію. І яким би не був складний  період, все одно так хочеться прийти на концерт у затишний і розкішний будинок культури, відвести дитину на гурток до гарно обладнаного центру творчості… Все це уже давно, здається, місцева влада перетворила з надії у реальність, проте… На самому піку ефективного ведення оздоблювальних та опоряджувальних робіт будова… завмерла, не подаючи ознак  завершення фінальних заходів благоустрою та підготовки до здачі у експлуатацію.

Як пізнавально та культурно провести своє дозвілля,  задумується чи не кожен житель Сокирян. Місто відносно невелике, і, відповідно, закладів для проведення свого вільного часу не так вже й багато. Але ж всім добре відомо, що в Сокирянах вже декілька років триває будівництво та облаштування 3-х поверхового будинку культури, де заплановано вдихнути життя багатьом просвітницьким та сучасним технологіям, серед яких і створення кінотеатру, де люди матимуть можливість перегляди фільми навіть в 3-D форматі.  Інформація про те, що представники обласної влади прибули в райцентр і знову цікавляться ходом будівельних робіт стала великою гарною новиною.  Адже обговорити план першочергових робіт зібралися  в черговий раз голова районної ради В.Козак, т.в.о. голови райдержадміністрації П. Бескупський, заступник голови районної ради О. Бойко, радник голови Чернівецької ОДА Віталій Усик, начальник управління капітального будівництва Олександр Пуршага, генеральний підрядник по будівництву районного будинку культури – Олександр Гандзюк та представники інших підрядних організацій.

Одне з ключових завдань, які виділили на робочій нараді,  – це відкоректувати  проектно-кошторисну документацію, тобто найосновніше – узгодити всі потреби для завершення робіт і назвати необхідну суму грошей, яка потрібна для реалізації цього проекту. Як виявилось, кошти потрібні чималі, близько 70 млн. грн., наразі є лише 37 млн.

Не залишили осторонь і питання, що стосується благоустрою будинку культури, яке також є одним із головних завдань. Говорили і про розміщення пожежної та  помпової станцій, і про проект щодо облаштування вентиляційної системи та про коригування розділу щодо сейсмічних заходів.

Чи не найбільше часу приділили обговоренню монтажу опалення майбутнього закладу. Оскільки зараз користування газом є досить не дешевою послугою, а на наступний рік змін на краще не передбачають, вирішили шукати альтернативу, а саме – котельні установки.

Роботи, як виявляється, та і неозброєним оком видно, на проекті ще не початий край, але і грошей потрібно  чимало, тож сподіваємось, що місцевій владі все ж таки вдасться «вибороти» кошти і відкрити вже оті такі довгоочікувані двері. Варто зазначити, що даний об’єкт є досить таки масштабним та соціально  значимим. І ,  як зазначив голова районної ради В.В. Козак, під час обговорення одного з питань, «деякі пропозиції – це пережитки соціалістичного минулого, а ми будуємо європейську Україну», але чи вдасться нам всім таки повноцінно ступити до тієї Європи, чи таки менталітет візьме гору – покаже час, нам ж варто вірити і сподіватись, що все зміниться тільки на краще! Робітники матимуть робочі місця і вчасно хорошу плату за свою працю, а влада всіляко контролюватиме ефективне використання кожної копійки, що наближає нас до урочистостей з нагоди відкриття такого довгоочікуваного і так необхідного об’ єкту культури.