Ігор Сирота: «Будівництво на Дністрі – у нас у пріоритеті!»

28 травня відбулась нарада-штаб, яка традиційно зібрала на Дністровській ГАЕС керівництво Укргідроенерго, Консорціуму «НВО „Укргідроенергобуд“», Дністровських ГЕС та ГАЕС та усіх субпідрядних організацій, що задіяні на будівництві найамбітнішого проєкту сучасної України.

Візит генерального директора ПрАТ «Укргідроенерго» Ігоря Сироти розпочався із ознайомлення зі станом будівництва другої черги у складі 4-го гідроагрегату. Проаналізувавши основні цифри, факти та робочі моменти біля шахти ГД № 4, очільник компанії разом із директором Дністровської ГАЕС Василем Суботою та керівництвом генпідрядника ретельно оглянули стан робіт від 37 до 85 відмітки, на технологічному корпусі, звертаючи увагу не лише на основні монтажні роботи, а й на культуру праці, оздоблювальні роботи та можливість нарощування трудових темпів.

І вже розпочавши традиційну нараду, Ігор Григорович наголосив: «В умовах повного забезпечення фінансуванням ми всі спільно маємо активно включитися в роботу задля виконання надважливої для держави в цілому та кожного з учасників будівництва зокрема задачі: до 15 серпня 2021 року передати в енергосистему України іще один агрегат – результат величезної роботи вітчизняних проєктувальників, заводів-виробників та потужної армії будівельників, монтажників і наладчиків».

Генеральний директор Консорціуму «НВО „Укргідроенергобуд“» Валентина Зіміна висловила велику вдячність усім без винятку керівникам субпідрядних організацій за те, що гідно витримали вимушену паузу і дочекалися підписання фінансового плану Укргідроенерго на 2021 рік і готові з новими силами відновити співпрацю, тим більше – в умовах повного фінансування.

Активізуватися та активно включитися в роботу закликав колег і директор Дністровської ГАЕС Василь Субота, наголосивши на першочерговості безпеки праці, і підкреслив, що виконання поставленої задачі – і спільна ціль, і спільний обов’язок перед державою.

Головний інженер Дністровської ГАЕС Анатолій Жук підтвердив: «Ми як замовник завжди намагалися і підставимо своє професійне плече й сьогодні, аби вчасно і якісно виконати поставлене завдання».

Керівники субпідрядних організацій засвідчили повне розуміння поставленої задачі як і того, що повинні кожен спрацювати так, аби жодним чином не стримувати роботу колег.

Ігор Сирота також повідомив, що з 5 червня розпочнеться процедура експертизи на будівництво 5,6,7 гідроагрегатів Дністровської ГАЕС, які планується завершити у 2028 році: «Успішне виконання запланованого до 15 серпня завершення будівництва ГД № 4 – запорука успішного завершення спорудження цієї унікальної гідроспоруди, а відтак – стабільне забезпечення робочими місцям на тривалий час. І пам’ятайте: перш за все – безпека праці, культура виробництва, моральний і фізичний стан ваших працівників».

Окремо очільник Укргідроенерго у присутності Сокирянського та Новодністровського міських голів Василя Козака та Наталі Цимбалюк звернувся до керівників субпідрядних організацій, закликавши їх зареєструвати свої організації саме за місцем виконання робіт, аби так підтримати податками бюджети Новодністровської та Сокирянської громад.

Насамкінець Ігор Григорович висловив упевненість, що і напрацьований досвід, і знання специфіки робіт на надважливому для вітчизняної гідроенергетики об’єкті – Дністровській ГАЕС – стануть гарантією подальшої потужної співпраці великої команди фахівців своєї справи.

Пресслужба Дністровської ГАЕС