Інформує Сокирянський РВ ДСНС

Нещастя з дітьми стається саме тоді, коли вони залишаються на самоті, а небезпека чатує на кожному кроці: вдома – коли працюють електропобутові прилади та є вільний доступ до сірників та запальничок, вибухонебезпечних предметів, хімічних речовин; на вулиці – в умовах стрімкого потоку транспорту. Діти стають заручниками обставин, а їх незнання елементарних правил безпеки нерідко стають першопричинами сумних та трагічних наслідків. Додайте сюди невмілі  дії в екстремальних ситуаціях – і є усі чинники для трагедії.

З метою запобігання травмування та загибелі дітей на пожежах та в умовах надзвичайних ситуацій, навчання дітей правилам безпеки життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки в екстремальних ситуаціях, у навчальних закладах Сокирянського району  працівниками ДСНС проводиться тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. В рамках заходу, 10 та 11 листопада рятувальники зустрілися з учнями загальноосвітньої школи №1 та Сокирянської гімназії. Дані заходи проводяться по всіх навчальних закладах Сокирянського району. Фахівці ДСНС розповіли дітям правила пожежної безпеки у побуті та на вулиці, наголосили на недопущенні випадків виникнення пожеж через пустощі з вогнем. Особливу увагу приділили вивченню  порядку дій при виявленні та поводженні з вибухонебезпечними предметами.

На згадку про зустріч із рятувальниками, працівниками Сокирянського РВ УДСНС було проведено практичне навчання на території вищевказаних навчальних закладів з ліквідацією умовної пожежі та показ аварійно – рятувальної техніки та спорядження.

 

Рятувальники ДСНС України звертаються до батьків! Не залишайте дітей без нагляду! Приділіть увагу нагадуванню правил безпечної поведінки! Розкажіть малюкам про основні небезпеки, які можуть підстерігати їх вдома! Навчіть правилам безпечного використання газових та електричних приладів. Безпека дітей залежить в першу чергу від батьків! Спілкуйтесь із дітьми, навчайте їх основам безпеки життєдіяльності, виховуйте культуру безпечної поведінки.

Бережіть себе та своїх близьких! При виникненні надзвичайних ситуацій телефонуйте до Служби порятунку «101»!