Історію пишуть серця чисті, мужні… У районному історичному музеї працює нова виставка та експозиція до Дня Героїв Небесної Сотні.

Хто створює історію? Відповідь на це питання доволі проста. Її пишуть звичайні, пересічні люди, які ціною власного життя відстоюють для нас гідність, незалежність, право дійсно зватися українцями, але, на жаль, минувшина частіше вписує на свої сторінки не героїв, а диктаторів і деспотів, які передусім хочуть задовольнити власні потреби.

Минає вже 2 роки від тих трагічних, кривавих, позбавлених всякої людськості подій на Майдані, коли загинули більше сотні громадян нашої держави, і не тільки, які просто мирно відстоювали свої права та ідеали. Але скільки б не минуло часу, у кожного свідомого українця все ще болітиме ця незагоєна рана…

І з’явилась на нашому календарі ще одна дата…

Указом Президента України Петра Порошенка – 20 лютого визначено Днем Героїв Небесної Сотні. Вшанували і запалили свічу пам’яті і в стінах Сокирянського історичного музею, де ми познайомилися із дружиною очевидця, учасника подій на Майдані, сокирянця – Богдана Миколайовича Юшка, Ліаною Вікторівною, яка зі сльозами на очах сказала нам декілька слів про те, що бачив її чоловік, сам ж Богдан Миколайович говорити на цю тему не хоче, оскільки горло стискує отой невимовний клубок болю, а перед очима постають жахливі картини.

Коли  чуємо про Небесну Сотню, то у кожного з нас виникають якісь свої асоціації… Але, як би там не було, найважче доводиться рідним і близьким загиблих, найважче отим згорьованим матерям, які так і не дочекалися своїх дітей додому.

Хто б міг подумати, що у наші двері постукає війна? Війна, яка і сьогодні забирає життя українців, котрі мужньо бережуть наше з вами мирне небо над головою.

Боляче і гірко, що Україна, яка має абсолютно все для того, щоб бути кращою у Європі, ніяк не може піднятися з колін. Можливо тому, що не трапився їй ще мудрий керманич? А можливо тому, що не всі українці таки вже стали свідомими…  Бо, як то кажуть «хочеш змінити світ – почни з себе».

Як би там не було, ми таки ще покажемо, що є «браттями козацького роду», «запануєм у своїй сторонці», переможемо і відстоїмо своє європейське майбутнє.