«Їм у віках судилося безсмертя»: у Сокирянській районній бібліотеці відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

В ці дні Україна відзначає День Героїв Небесної Сотні. Під час Революції Гідності понад сотня людей загинули від куль, побиття, або відійшли у вічність пізніше від отриманих на Майдані поранень. Їх назвали Героями Небесної Сотні.

20 лютого – День Героїв Небесної Сотні, в який вшановують відвагу, силу духу і стійкість громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності. В цей день в Сокирянській районній бібліотеці була проведена інформаційна сторінка «Їм у віках судилося безсмертя». Присутні на заході здійснили екскурс у минуле нашої держави, дізнались про героїзм українського народу від часів князя Святослава і до сьогодення. До цієї дати була організована книжкова виставка-заклик «За волю, правду й майбуття». Виставка не тільки розповідає про героїку подвигу українського народу, а ще й закликає всіх бути справжніми патріотами своєї Батьківщини.

Схиляємо низько голови перед пам’яттю людей різного віку – Героями Небесної Сотні, яких було вбито в мирний цивілізований час ХХІ століття. Герої не вмирають доки пам’ять існує про них.

Директор Сокирянської ЦБС

Валентина Верега